Nu på bio

Det senaste på biofronten!

5 filmer som laddar upp dig till OS

5 filmer som laddar upp dig till OS

Oscar Vilhelmsson | Lista
06 augusti 2016
Oscar Vilhelmsson | Lista
06 augusti 2016

Vilka hamnar på pallen för bästa OS-filmer?

I år är det den 31:a upplagan av de Olympiska Sommarspelen som äger rum i Rio, Brasilien. Tusentals av världens främsta kvinnliga och manliga idrottare har samlats för att göra upp i kampen om medaljerna. Nedan listar vi fem filmer med tema sommar-OS för att få dig att tagga till lite extra inför de kommande tävlingarna.

Chariots of Fire (1981)

chariots
Foto: Fox Film

En verklighetsbaserad historia om två unga brittiska löpare som tävlade i de olympiska spelen 1924 i Paris. Den kristne Eric springer för att bevisa sin hängivenhet till Gud, och judiska Harold gör det för att bevisa att han platsar bland rikemansfolket på Cambridge.

Swimming Upstream (2003)

swimming-upstream-2003-08-g
Foto: MGM

Den sanna historien om den australienska simmaren Tony Fingleton. Med en tuff uppväxt och utan stöd från sin familj hittar Tony det som krävs för att han ska kunna bli en av de bästa och först då kunna få sin pappas bekräftelse som bara haft ögon för brodern genom alla år.

Prefontaine (1997)

321436b715_66698797_o2
Foto: Buena Vista

En historia om den unga långdistanslöparen, Steve Prefontaine. Hans dröm var att vinna guldmedaljen på OS i München. Han skulle komma att bli historisk som en av de största stjärnorna i USA, med en tragisk utgång.

Peaceful Warrior (2006)

peaceful-warrior-579495l
Foto: DEJ Productions

Dan Millmans liv går som på räls. Med både toppbetyg i skolan och chans att komma med i OS-laget i ringar kan saker och ting inte bli bättre. Men när han råkar ut för en trafikolycka som skadar hans ben faller han samman. En främmande man vid namn Socrates blir den som stöttar Dan genom rehabiliteringen och har som mål att antingen bygga upp honom igen, eller förstöra honom totalt.

Stick It (2006)

stick-it-2006-01-g
Foto: Walt Disney Studios

Haley Graham tvingas återvända sitt gamla liv som hon en gång försökte komma ifrån. När hon ansluts till ett gymnastiklag som leds av legenden Burt Vickerman, visar det sig att hennes kaxiga attityd verkar kunna ge positivt inflytande på lagets anda.