5 filmer du inte vill se med dina föräldrar

5 filmer du inte vill se med dina föräldrar

Uppdaterad 11 februari 2021 kl. 11:02 | Publicerad 21 november 2015 kl. 19:11

Se inte dessa med dina päron!

Nedan kommer fem filmer du inte vill uppleva med dina föräldrar. Ibland kan det helt enkelt bara bli för mycket.

Shame (2011)

5 filmer du inte vill se med dina föräldrar
Foto: Nonstop Entertainment AB

Den redan hyllade regissören och manusförfattaren Steve McQueen och den stigande stjärnan Michael Fassbender, är kända för att vara attraherad av bisarra och svåra projekt. 2011 gjorde de filmen Shame, en produktion du definitivt inte vill dela med din familj.

Det är förvisso inte den allra första filmen om en sexmissbrukare, men Steve McQueens skildring är väldigt obehaglig att betrakta. Det finns inget besvärligt och oroande ögonblick att peka ut, det snarare hela filmen som kommer få din familj att freaka ut.

Låt oss bara säga att bröder och systrar i synnerhet inte bör titta på Shame tillsammans.

Blue Is the Warmest Color (2014)

5 filmer du inte vill se med dina föräldrar
Foto: Folkets Bio AB

Dramat Blue Is the Warmest Color, skildrar en relation mellan två unga kvinnor och berättas med ett väldigt djup om hur kärlek kan fungerar. Vackert, men om du börja titta på det passionerade dramat med dina föräldrar, kommer du någonstans under vägen att börja ångra det.

En del av varje passionerad relation är, naturligtvis, det fysiska uttrycket för kärlek. Blue Is the Warmest Colors intensiva fysiska uttryck, pågår i en tio minuters hejdlös kärleksscen. Denna film är också med på vår lista över romantiska filmer du måste ha sett.

Borat (2004)

5 filmer du inte vill se med dina föräldrar
Foto: Twentieth Century Fox AB

I den fejkade dokumentären följer tittarna Borat (Sacha Baron Cohen) när han lämnar sin fiktiva hemby i Kazakstan, för att resa genom USA. I en stor del av filmen görs intervjuer med amerikaner, som faktiskt tror att Cohen är Borat. En kritisk framgång som gjorde filmen beröm, men var avsedd för att chockera och det rejält.

Bland annat visas en scen där två nakna vuxna män slåss och brottas om några bilder av Pamela Anderson.

Antichrist (2009)

En av de bästa filmerna regisserade av lars von Trier
Foto: Nordisk Film AB

Denna Lars von Trier-film berättar en mycket levande historia om ett par, som efter döden av deras barn, drar sig tillbaka till en stuga i skogen. Väl där upplever mannen konstiga syner medan kvinnan manifesterar ett allt våldsammare sadistiskt och masochistiskt sexuellt beteende.

Antichrist är en medvetet provocerande och upprörande film och de två huvudrollsinnehavarna, skildra briljant ett sörjande par med inget kvar att förlora.

Dock är det hela ganska outhärdligt att titta på i sällskap med de två personer som förde dig till den här världen. Den sjukaste scenen i filmen är ett faktum när Charlottes sexuella masochism och sadism når allra högsta nivå.

Forgetting Sarah Marshall (2007)

5 filmer du inte vill se med dina föräldrar
Foto: United International Pictures AB

I Forgetting Sarah Marshall, försöker Peter Bretter (Jason Segel) komma över sin ex-flickvän Sarah Marshall (Kristen Bell), genom att resa till Hawaii. Ett dåligt beslut skulle det visa sig, eftersom Peter ganska direkt springer in Sarah och hennes nya pojkvän (Russell Brand) vid hotellet.

Handlingen låter väl rätt kul? Men den ena pinsamheten efter den andra bockas av. I en scen bjuds tittaren på en tävlingen mellan två par, som går ut på vilket par som kan stöna högst...

Gilla Filmtopp om du vill ha fler grymma listor.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL