5 film och serietips för dig som älskar Royalteen

5 film och serietips för dig som älskar Royalteen

Filmtopp
14 maj 2023 kl. 15:05

Den norska ungdomsfavoriten är tillbaka

"Royalteen: Prinsessan Margrethe" finns nu att streama på Netflix och har snabbt blivit en publikfavorit. Här kommer 5 film och serietips för dig som älskar Royalteen.

I regi av Ingvild Søderlind är det nu dags att berätta den andra delen i den norska filmserien Royalteen. Uppföljaren, Royalteen: Prinsessan Margrethe, har snabbt blivit en av Netflix mest streamade filmer och förhoppningarna är stora på en tredje film. För den som inte vill vänta tills dess (gissningsvis nästa år) kommer här fem film- och serietips för dig som vill ha mer Royalteen-feeling i livet.

Drottning Charlotte
Foto: Netflix

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte (säsong 1)

Som 17-åring gifts Charlotte (India Ria Amarteifio) bort till den brittiske kungen George III (Corey Mylchreest) och tvingas mot sin vilja flytta från hemlandet Tyskland. Till en början verkar det mesta helt i sin ordning och Charlotte faller snabbt för kungen, men efter vigseln visar det sig att hovet gömmer en stor hemlighet, vilken kommer prägla Charlotte för resten av hennes liv.

Här streamar du: Familjen Bridgterton: Drottning Charlotte

Recension: Young Royals (säsong 2)
Foto: Netflix

Young Royals (säsong 1-2)

Succéserien Young Royals handlar om en ung prins som går på en internatskola och försöker balansera sin kungliga plikt med att följa sitt hjärta. Serien utforskar teman som kärlek, vänskap och självupptäckt. Huvudrollsinnehavaren, Edvin Ryding, spelar prins Wilhelm och seriens enastående skådespel och produktionsvärde har fått positiv respons från tittare och kritiker över hela världen.

Här streamar du: Young Royals

Elsa Öhrn och Mustapha Aarab om Vinterviken
Foto: Netflix

Vinterviken (2021)

Vinterviken utspelas i Stockholm år 2021 och följer kärlekshistorien mellan Elisabeth och John John. De två ungdomarna är uppvuxna i samma stad, men lever ändå ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.

Här streamar du: Vinterviken (2021)

The Edge of Seventeen
Foto: STX Entertainment

The Edge of Seventeen (2016)

Alla vet att det är tufft att växa upp, och livet blir inte lättare för Nadine när hennes äldre bror Darian börjar dejta hennes bästa vän. Plötsligt känner sig Nadine mer ensam än någonsin, tills en pojkes oväntade vänskap skänker en glimt av hopp.

Här streamar du: The Edge of Seventeen (2016)

Där kräftorna sjunger
Foto: Sony Pictures Releasing

Där kräftorna sjunger (2022)

Kya är en övergiven flicka som har uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina, USA. I flera år går rykten i Barkley Cove om "Träskflickan", vilket gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död, blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer som kommer fram om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen har hänt - och de många hemligheter som har gömts i träsket hotas att avslöjas.

Här streamar du: Där kräftorna sjunger (2022)

NÄSTA ARTIKEL