2015:s bästa TV-serieavsnitt och "Veckans bästa TV"

2015:s bästa TV-serieavsnitt och "Veckans bästa TV"

Uppdaterad 15 februari 2020 kl. 14:16 | Publicerad 23 december 2015 kl. 18:00

Välkommen till ”Veckans bästa TV”!

Denna tid på året, dan före dopparedan, är inte den bästa säsongen för TV. Med det i åtanke har jag tagit tillfället i akt att summera TV-året 2015 med att lyfta fram mina tre favoritavsnitt från tre av årets bästa serier.

Aziz Ansari – Master of None
Foto: Netflix

Under kommande onsdagar kommer jag att lyfta fram de tre TV-serieavsnitt från den gångna veckan, som jag anser har vunnit det enorma TV-kriget i djungeln av fantastisk TV. Vissa veckor kanske en och annan serie, som bör förpassas till den del av djungeln som består av stinkande träsk och kvicksand letar sig in på listan, men i så fall i ett högst avskräckande syfte!

2015:s bästa TV-serieavsnitt:

3. ”Mornings”

2015:s bästa TV-serieavsnitt och "Veckans bästa TV"
Foto: Netflix

TV-serie: Master of None (Netflix)

Säsong: 1

Avsnitt: 9 av 10

Motivering: Dev (Aziz Ansari) och Rachel (Noël Wells) ger oss en av de mest verklighetstrogna och underhållande porträtteringar som någonsin har gjorts, i en TV-serie, om hur det är att flytta ihop med sin ”significant other”.

Netflix har lyckats att associera sina egenproducerade serier med kvalitet och varje avsnitt som släpps känns genomarbetat. Rekommenderar Masters of None även i sin helhet och varnar för hög igenkänningsfaktor när avsnitt 9 närmar sig.

2. ”Part 12”

Foto: Netflix
Foto: Netflix

TV-serie: Bloodline (Netflix)

Säsong: 1

Avsnitt: 12 av 13

Motivering: En av årets bästa nykomlingar levererar flera avsnitt som hade platsat lika bra på denna lista.

För mig är detta avsnitt något som, de oerhört saknade Alan Shore och Denny Crane från Boston Legal (2004-2008), borde ha använt som främsta bevis i sin slutplädering om det finns någon substans i att påstå att TV, rent kvalitetsmässigt, har sprungit ifrån kvalitetsfilmen i sitt utförande.

Här får vi främst följa bröderna Rayburn, John (Kyle Chandler) och Danny (Ben Mendelsohn), som till slut lägger alla kort på bordet. Som sagt, en av årets bästa serier också den Netflixproducerad. Ben Mendelsohn har nyligen hedrats med en Golden Globe-nominering och även tidigare med en Emmynominering för sin insatts i serien.

5 ögon

1. ”International Assassin”

Foto: HBO
Foto: HBO

TV-serie: The Leftovers (HBO)

Säsong: 2

Avsnitt: 8 av 10

Motivering: Säsong 2 av The Leftovers är det bästa vi har serverats i TV-väg i år. Kanske till och med topp 5 över vad som någonsin har visats på TV. Avsnitt 8 är det bästa avsnittet av denna fantastiska säsong, som har setts av allt för få. Med risk för att förta något av upplevelsen kommer jag inte närmare beskriva vad som händer.

Serien som helhet följer Kevin (Justin Theroux) och de i hans närhet när de försöker hantera det oförklarliga försvinnandet av två procent av jordens befolkning.

Säsong 2 tar ett stort steg upp kvalitetsmässigt från första säsongen (som även den håller hög kvalitet) och fokuserar framförallt på en stad – Miracle – som ”mirakulöst” skonades från jordens rensning.

Ge den här serien en chans, njut av allt den har att erbjuda er alla!

5 ögon

 

Det var alltså 2015:s bästa TV-serieavsnitt. Jag är tillbaka igen nästa vecka, vi ska då hugga tänderna i samtliga serier från 2015 som jag har följt – på gott och ont! Därefter sätter vi igång och kör på med veckovisa summeringar av de bästa (eller supersämsta) TV har att erbjuda.

Jag önskar er alla en God Jul – på återseende!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL