13 kommande Stephen King-filmer och serier

13 kommande Stephen King-filmer och serier

Uppdaterad 27 februari 2020 kl. 11:02 | Publicerad 17 april 2018 kl. 12:04
ANNONS
ANNONS

En lista över kommande Stephen King-projekt.

Stephen Kings historier är hetare än någonsin med många produktioner på gång baserade på författarens verk.

Skräckförfattaren Stephen King
Foto: Maja Hitij/Corbis. Hämtad från Rolling Stones Magazine.

Här nedan listar vi framtida tv- och filmprojekt som baseras på Kings berättelser:

Det: Kapitel 2

Pennywise i "Det: Kapitel 2".
Foto: Warner Bros.

Uppföljaren till första filmen Det ska handla om andra halvan av boken när ungdomarna har blivit vuxna och återkommer till Derry för att ännu en gång möta clownen Pennywise. Filmen väntas ha premiär 2019 och Bill Hader och James McAvoy är aktuella för projektet samtidigt som Bill Skarsgård återvänder i rollen som Pennywise.

Jurtjyrkogården

Bild från filmen Pet Sematary.
Foto: Paramount Pictures.

En ny tappning av Stephen Kings klassiska skräckroman ska produceras och nyligen rapporterades det att Jason Clarke är aktuell för en roll i filmen.

The Dark Tower IV: Wizard and Glass

The Dark Tower IV: Wizard and Glass.
The Dark Tower IV: Wizard and Glass.

En tv-serie på 10 avsnitt är på gång av "The Dark Tower IV: Wizard and Glass", och enligt The Hollywood Reporter ska The Walking Dead-producenten Glen Mazzara ro projektet i land.

Castle Rock

Castle Rock.
Foto: Hulu.

En tv-serie som ska skapas i samarbete med streamingtjänsten Hulu, med bland andra J.J. Abrams som producent. Ska kombinera flera av Stephen Kings verk som till exempel The Dead Zone, och bland andra ska Bill Skarsgård medverka.

Revival

Russell Crowe.
Russell Crowe i American Gangster. Foto: Universal Pictures.

En mörk och spännande historia från boken med samma namn. Den handlar om besatthet, beroende och vad som kan finnas på andra sidan. Russell Crowe är bekräftad för projektet tillsammans med regissören Josh Boone som även ska regissera Kings The Stand.

Firestarter

Från filmen Firestarter (1984).
Från filmen Firestarter (1984). Foto: Universal Pictures.

Stephen Kings historia om en pojke med övernaturliga krafter som flyr undan polisen. Deadline rapporterar att filmen ska regisseras av Akiva Goldsman och produceras av Martha de Laurentiis som också var med och producerade den första filmatiseringen från 1984. Något premiärdatum är ännu oklart.

Sleeping Beauties

Boken Sleeping Beauties.
Boken Sleeping Beauties. Foto: Scribner.

En ny Stephen King-bok ska bli tv-serie och den handlar om en framtid där kvinnor mystiskt faller i sömn. Tv-serien planerades innan boken släpptes men någon ytterligare information finns inte i nuläget.

Hearts in Atlantis

Stephen King-boken Hearts in Atlantis.
Stephen King-boken Hearts in Atlantis. Foto: Scribner.

En Stephen King-bok från 1999 som består av samlade korthistorier som gemensamt berättas i kronologisk ordning. Ska enligt Variety bli film och regisseras av brittiske regissören Johannes Robert som bland annat gjorde hajfilmen 47 Meters Down.

My Pretty Pony

Tobin Bell.
Tobin Bell. Foto: Express News Service.

Variety har rapporterat om att boken "My Pretty Pony" ska bli film med Tobin Bell i huvudrollen. Från början en korthistoria av Stephen King som handlar om en döende äldre man som ger sitt fickur till sitt barnbarn.

Doctor Sleep

Jack Nicholson i The Shining.
Jack Nicholson i The Shining. Foto: Warner Bros.

Boken "Doctor Sleep" släpptes 2013 och är en uppföljare till boken "The Shining" från 1977. Doctor Sleep ska bli film och Stephen King själv väntas medverka som producent.

Drunken Fireworks

James Franco.
James Franco. Foto: Hulu.

En kommande film som är baserad på korthistorien "The Bazaar of Bad Dreams". Den handlar om en son och hans mamma som blivit rika på grund av en utbetalning från en livförsäkring och en vinnande lott. Somrarna spenderar de drickandes vid en stuga i konflikt med deras rika grannar. James Franco är bland annat bekräftad för att spela en roll i den kommande filmen.

The Talisman

Boken The Talisman.
Boken The Talisman. Foto: Viking Press.

The Talisman är en Stephen King-bok från 1984 som handlar om en man och hans döende mamma. Brittiske regissören Josh Boones ska skriva manus till hans andra King-projekt. Från början tänkt som en tv-serie men enligt Variety uppgraderad till en film.

The Stand

Stephen Kings bok The Stand.
Stephen Kings bok The Stand. Foto: Doubleday.

"The Stand" är Stephen Kings bok från 1978, som handlar om en apokalyptisk framtidsvärld där en patient flyr från ett laboratorium med ett farligt virus som kan döda 99 procent av befolkningen. Josh Boones tredje Stephen King-projekt, men för tillfället ligger det på is medan han slutför Revival.

Vilken kommande Stephen King produktion ser du fram emot mest?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL