10 saker du inte visste om Fast & Furious

10 saker du inte visste om Fast & Furious

Axel Diedrichs
Uppdaterad 12 januari 2020 kl. 13:01 | Publicerad 02 april 2015 kl. 15:04

Snabbfakta om Fast & Furious

Under inspelningen av Furious 7 gick Paul Walker (1973-2013) bort i en bilolycka. Skådespelaren hann innan sin bortgång spela in halva filmen. Fans lämnades i sorg och regissören James Wan och Co. var nära att stänga ner filmproduktionen. Men efter att de löste hur de på ett respektfullt sätt skulle ge Walkers karaktär ett värdigt avslut fortsatte inspelningen.

Paul Walker i Fast & Furious
Foto: United International Pictures AB

I samband med filmens världspremiär kokar det på biograferna. Det kommer att vara känsloladdat med mycket fokus på Walker. Ihop med filmpremiären har filmtopp.se listat 10 sentimentala och roliga fakta om "Fast & Furious"-filmerna.

10. "Pauline"

Skådespelaren och filmseriens fundamentala pjäs, Vin Diesel, döpte sin andra dotter till "Pauline" (född i mars 2015) efter sin bortgångna vän Paul Walker.

9. Fantastisk ironi

Under inspelningen av den första delen av filmserienThe Fast and the Furious (2001), hade varken Jordana Brewster eller Michelle Rodriguez körkort. Inför den andra filmen blev de dock tvingade till att ta körkortet annars så skulle de riskeras att ersättas.

8. Eminem i rollen som OConner?

Från början var Christian Bale, Eminem och Mark Walhberg påtänkta till att spela rollen som Brian O'Conner. Walker, som bekant fick rollen ansågs i början att se allt för gullig ut.

7. 50-talets Fast & Furious

The_Fast_and_the_Furious_(1955_film)

Det finns en äldre film som också heter The Fast and the Furious från 1955. Detta tvingade filmskaparna till Fast and the Furious-franchisen att köpa rättigheterna till seriens populära titel. Extra kul är det att originalfilmen visades på en biograf som ägdes av Neil H. Moritzs (franchisens producent) farfar.

6. Populär roll

Enligt vissa rykten så provspelade Natalie Portman, Kirstin Dunst, Sarah Michelle Gellar och Jessica Biel för rollen som Mia. Rollen var även specialskriven för Eliza Dushku, men som vi vet spelas Mia av Jordana Brewster i filmerna.

5. Moster Rodriguez

I flera intervjuer har Vin Diesel sagt att han står väldigt nära vännen och kollegan Michelle Rodriguez. Så pass nära att hans barn ser på henne som deras moster.

4. En gång fick räcka

Paul Walker gillade inte att se sig själv på bild och såg därför bara sina filmer en gång.

3. Världen är allt liten

bad-boys
Foto: Columbia TriStar Films AB

När filmseriens andra del "2 Fast 2 Furious" (2003) spelades in på ena sidan av Cape Florida State Park, spelades samtidigt den actionspäckade Bad Boys 2 (2003) in på den andra.

2. Filmseriens stora misstag...

tokyo
Foto: United International Pictures AB

I filmseriens tredje del "Fast & Furious: Tokyo Drift" (2006) saknades många från den ursprungliga skådespelarensamblen. Studiobolaget ville ha tillbaka Vin Diesel men inte Paul Walker, som de menade var för gammal för filmen.

1. Drömmen om Star Wars

Paul Walker gjorde en audition för rollen som Anakin Skywalker i den senaste Star Wars-trilogin men var för gammal för rollen. Han ska ha sagt att det är den enda rollen han innerligt velat göra.

Källa: Imdb

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

NÄSTA ARTIKEL