Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
6 nostalgipärlor att se på Disney+

6 nostalgipärlor att se på Disney+

David Lindahl | Lista
10 maj 2020
David Lindahl | Lista
10 maj 2020

Låt din barndom svepa över dig och dröm dig bort till gamla dar.

Äntligen är Disneys alldeles egna streamingtjänst här redo att förse oss med mushusets underbara verk. Så nu är det dags att kittla våra nostalgikörtlar ordentligt med några väl utvalda produktioner.

Missa inte dessa nostalgifilmer på Disney+.

 

101 dalmatiner (1996)

101 dalmatiner.

Med en farlig fascination av dalmatiner och deras prickar är Cruella de Vil än i dag en av Disneys bästa skurkar. Glenn Close spelar briljant en modekvinna som inte skyr några som helst medel för att bära päls.

 

Miracle (2004)

Miracle.

Disney har patent på mirakel och filmen Miracle är inget undantag. Den sanna historien om USA:s seger över Sovjetunionens hockeylag år 1980 är en charmig historia som får även dig som vanligtvis inte gillar sport att le.

 

Remember the Titans (2000)

Remember the Titans.

Den sanna historien om det amerikanska fotbollslaget på en skola i den amerikanska delstaten Virginia som kämpade mot fördomar på grund av att deras lag hade både vita och mörkhyade spelade.

 

Den modiga lilla brödrosten (1987)

Den modiga lilla brödrosten.

Hushållsmaskiner som lever och beger sig ut på äventyr. En sannerligen bisarr premiss men helt underbar att upptäcka på film. Den modiga lilla brödrosten är en påminnelse om att verkligen allting går att göra film av.

 

Bleka dödens minut (1987)

Princess Bride.

Buttercup och Westleys kärlekshistoria har varit en favorit hos många i flera år. Än i dag är Bleka dödens minut är en klassisk saga som lever upp till förväntningarna. Passa på att se den nu när den finns tillgänglig på Disney+.

 

Dinosaurier (2000)

Dinosaour.

Lillefot och hans gäng må ha charmat oss på den tecknade scenen, men Dinosaurier fångade mångas hjärtan när den kom år 2000. En meteorit slår ned på jorden och tvingar många dinosaurier på flykt. Filmen följer den unge Aladar när han kämpar för överlevnad tillsammans med sina vänner.

 

Läs också om Filmtopps krönikör som analyserar Pinocchio.

NÄSTA ARTIKEL