Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
10 filmer med Emma Watson – Filmtopp tipsar!

10 filmer med Emma Watson – Filmtopp tipsar!

Sofia Olovsson | Lista
15 april 2021
Sofia Olovsson | Lista
15 april 2021

Spana in listan med några av Emma Watson bästa filmer!

Skådespelaren som satte sitt namn på kartan med de åtta filmerna om Harry Potter har även medverkat i en rad andra filmer. I den här artikeln bjuder vi på 10 tips på filmer med Emma Watson i en av rollerna.

Emma Watson tog världen med storm när hon porträtterade karaktären Hermione Granger i Harry Potter-filmerna – men hon förtjänar att lyftas fram för betydligt fler av sina rollprestationer!

Den här listan är tillägnad Watson, och i den tipsar vi om 10 riktigt bra filmer som hon har medverkat i genom åren.

Noah (2014)

Emma Watson
Foto: United International

Handling: Noah blir utvald av Gud att försöka rädda världen innan en flod hotar att förstöra mänskligheten. En intensiv och episk skildring av den bibliska historien, där Watson spelar rollen som Ila, Noahs svärdotter. 

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Emma Watson
Foto: Nordisk Film

Handling: En ensam tonåring börjar sitt första år på gymnasiet där han träffar två nya, utforskande vänner, som introducerar honom för en värld utanför. I filmen spelar Watson rollen som en av de två vännerna som välkomnar honom in i sitt liv.

Colonia (2015) 

Emma Watson och Michael Nyqvist
Foto: Universal Sony Pictures

Handling: En verklighetsbaserad historia där vi får träffa en kvinna (Watson) som söker efter sin kidnappade pojkvän. Hon stöter på en sekt som visar sig vara omöjlig att ta sig ur, men i desperat behov av att hitta sin pojkvän går hon med i den trots allt. I filmen ser vi även svenske Michael Nyqvist.

Skönheten och odjuret (2017)

Emma Watson
Foto: Walt Disney Studios

 

Handling: En självisk prins blir förtrollad till att för evigt vara ett monster. Det enda sättet för honom att bryta förtrollningen är att han måste hitta sin sanna kärlek, och han hoppas att den kärleken finns i den unga kvinna, Belle (Watson), som han tar till fånga i sitt slott. 

RECENSION: Skönheten och Odjuret (2017)

Regression (2015)

Emma Watson
Foto: SF Home Entertainment

Handling: En man blir åtalad för att ha misshandlat sin dotter – en händelse som han har förträngt och inte kan förklara. Han tar hjälp av en detektiv och en psykoanalytiker för att kunna ta reda på vad som verkligen har hänt. Watson spelar rollen som dottern vars upplevelser de försöker förstå.

The Circle (2017)

Emma Watson
Foto: Noble Entertainment

Handling: En kvinna (Watson) börjar arbeta på ett av världens största teknikföretag. Hon inser snart att ett av företagets experiment hotar att förstöra allt och alla hon bryr sig om. 

Unga kvinnor (2019)

Emma Watson
Foto: SF Studios

Handling: En av de fyra March-systrarna ser tillbaka på sitt liv. I filmen får vi följa berättelsen om de fyra systrarna (där Watson spelar den äldsta), som har olika mål och drömmar i livet, och vars uppväxt är kantad av både drama och kärlek. 

The Bling Ring (2013)

Emma Watson
Foto: AB Svensk Filmindustri

Handling: En verklighetsbaserad berättelse där vi får följa en grupp tonåringar (Watson spelar en av dem) som är besatta av Hollywoods kändiselit. Deras besatthet leder till en stalkingturné där deras mål blir att råna kändisars hem. 

Sagan om Despereaux (2008)

Emma Watson
Foto: United International

Handling: En animerad berättelse om en modig mus som blir vän med en gentlemannaråtta. De två ger sig ut för att försöka hitta lyckan i det mörka och trista kungariket. Rösterna till musen och råttan görs av Matthew Broderick respektive Dustin Hoffman, och Watson gör rösten till en prinsessa.

Ballet Shoes (2007)

Emma Watson
Foto: Atlantic Film

Handling: Tre föräldralösa flickor, som blivit adopterade av en udda man, blir intagna av en danslärare på hennes skola. Där får de tre flickorna chansen att upptäcka sina egna talanger och styrkor. Watson spelar rollen som en av flickorna.

Ibland reduceras Watsons skådespelarkarriär till hennes roll i "Harry Potter", men hon har bevisligen en hel del andra sevärda filmer på sitt CV.

MER LÄSNING: Harry Potter-filmerna rankade från sämst till bäst

 

 

NÄSTA ARTIKEL