Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

Filmtopp
Filmtopp | Krönika
30 december 2017
Filmtopp
Filmtopp | Krönika
30 december 2017

Streama lagligt och gratis – här är tipsen istället för Sweflix

Nu när bion har hårda restriktioner ser vi att den illegala streamingen ökat kraftigt. För att hjälpa den hårt ansträngda film-och TV-branschen tipsar vi därför som lagliga tjänster som du kan streama gratis på.

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

Streamingtjänster som Dreamfilm, Swefilmer och Sweflix finns där för att ge oss det vi film-och TV-älskare så ofta vill ha. Men i deras på ett sätt vackra tjänster finns det en elak paradox. Att sajterna ger oss oändlig tillgång till gratis filmer och serier gör, som du så klart vet, att filmbolagen berövas på lön för deras hårda arbete. Att de tjänar in mindre pengar tar i sin tur ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ film och TV.

Med detta sagt är det inte alls konstigt att alternativ film visas allt mindre på bio. Att vi får se kassagarantier som Avengers: Endgame istället för en ny Reservoir Dogs eller Memento. Men det är inte bara mörka moln på filmhimlen; de största streamingbolagen – främst Netflix – ska ha cred för att de tar risker och producerar berättelser de klassiska produktionsbolagen inte längre vågar.

Viaplay gör eget material du kan se gratis via oss

Att producera eget material har spridit sig som en löpeld på flera av de mer hederliga (läs: lagliga) streamingbolagen. Viaplay (tryck på länken för 14 dagar gratis) producerar den amerikansksvenska poliskomedin Swedish Dick's. Men de gör även så mycket mer. Det senaste året har Viaplay stått för flera förstklassiga och håller på att expandera runt om i Europa och USA. Att få vara med på deras resa mot att bli ett av världens mest etablerade streamingbolag är en anledning i sig att stötta dem genom att betala för att ta del av deras vassa utbud.

Vad gäller Amazon så gör även de en större satsning på den nordiska marknaden. Inom en snar framtid kan vi förvänta oss att se många spännade produktioner från deras håll.

Alltså: hopp för film-och tv-industrin lever! Men den mår bra mycket bättre av att vi i publiken drar ett solidariskt strå till stacken. Som att betala för en biobiljett eller prenumerera på streamingtjänsters utbud. Rätt vad det är kraschar Sweflix och de andra fulsajterna och då behöver vi vara förberedda!

Viafree – en samlingsplattform för streamingkanaler

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

Viafree är en ständigt växande streamingtjänst – en plattform för flera play-kanaler. Du har dem listade nedanför. Men Viafree producerar även material som är exklusivt för just deras sida. Bland deras egna produktioner hittar du bland annat humorserien Hampus Hedström, om tre hopplösa grabbar i jakt på snabba pengar och extremsportgruppen Rackartygarna. Du använder samma inloggningsuppgifter som till ditt Viaplay-konto.

Dplay

D play

De senaste åren har Dplay blivit en av de stora svenska streamingtjänsterna för de som älskar program och sport. Här ser vi allt från Filip och Fredriks program Alla mot alla och Gåshud med Filip och Fredrik till fotbollens Europa League. Du kan också streama en hel del kanaler, som TV4, Kanal 5 och Investigation Discovery. Långt ifrån allt i Dplays utbud är kostnadsfritt, utan det rör sig om en katalog med utvalda titlar. Ett gott alternativ för den som inte vill in på Sweflix.

SVT Play

SVT Play

SVT:s streamingtjänst är Sveriges absolut bästa gratistjänst. Här hittar du kvalitativa dramaserier som White WallKalifat och Vår tid är nu. Du hittar också lysande komediprogram som Kristallenbelönade Leif & Billy. Skulle det vara mot all förmodan så att du inte lockas till någon av de nya filmerna eller serierna på SVT Play kan du öppna skattkistan och spana in deras öppna arkiv med klassiker. Där finns guldkorn som Svensson SvenssonHipp Hipp! och Nile City 105,6. Allting på tjänsten är utan reklam och kostnad.

TV3 play

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

Här hittar du hur mycket härlig fulkultur och underhållning som helst. Bland TV3:s play-tjänst, som du streama lagligt tillskillnad från Sweflix, mest populära serier tillhör realityserien Paradise Hotel, där de även har de danska och norska upplagorna. Likaså är Parneviks och Lyxfällan två giganter på TV3:s stora programtablå.

TV6 play istället för Sweflix

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt
Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

På TV6 Play är det inte främst realityprogram du kan streama gratis men, misstro oss inte, det är fokus på humor och underhållning! En av tjänstens mest populära produktioner är den skruvade poliskomedin 112 Aina där ingenting någonsin går som det ska för de talanglösa samhällsförsvararna. Nytt på tjänsten är actionserien Lethal Weapon – en storsatsning och reboot på de ikoniska filmerna med Mel Gibson i huvudrollen. Den måste vara bra, ifall Arne Weise såg den istället för julsändningen.

TV8

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

TV8 Play ger oss mycket av det goda! Inte bara brittiska Masterchef, som är på så mycket allvar att man glömmer bort att det handlar om matlagning, och Pluras kök, program du ej finner på Sweflix. Vi får även två säsonger av svensktappningen på det världsberömda frågesportprogrammet Jeopardy! och mycket, mycket mer reality-TV. Övrigt måste vi lyfta fram att du hår hittar den hyllade dramaserien Foyle's War, om en privatdetektiv som arbetar under svåra omständigheter – nämligen andra världskriget.

TV10

Sweflix kraschar – här streamar du film och TV helt lagligt

 

Satt du också fastklistrad framför whiteboardtavlan och lyssnade med din fullaste respekt på din historielärare på högstadiet? Finns du modern historia spännande, inte minst krigstiden i Europa på 40-talet? Dokumentärserien Andra världskriget i färg ger dig med hjälp av ny teknologi en helt ny upplevelse av det drabbande kapitlet i vår historia.

Använd av dessa alternativen så streamar du film och TV helt lagligt. Vad tycker du om Sweflix?

För fler artiklar --> Scrolla vidare!