Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Robin Williams, ölkorv, folköl och snackbuffé

Robin Williams, ölkorv, folköl och snackbuffé

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Krönika
16 augusti 2014
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Krönika
16 augusti 2014

Den folkkäre komikern Robin Williams har gått bort

Han vann hjärtan i alla åldrar, under flera årtionden, och han spred skratt som få andra. Filmtopp minns Robin Williams.

Det har varit för mycket sånt här nu. I år har alldeles för många genier lämnat oss alldeles för tidigt. Nu får det vara nog!

Att filmvärlden har mött ännu en tragisk bortgång är det få som missat. Robin Williams död har rört upp mycket känslor och den ena efter den andra hyllningen strömmar in på olika sociala medier.

Igår kväll mindes jag och ett par kompisar Williams med att duka fram en snacksbuffé med chips, cruncherz, ölkorv och folköl för att sedan njuta av hans oscarsbelönade prestation som psykologen Sean Maguire i Good Will Hunting. Extra kul var det för mig som faktiskt aldrig sett den innan.

Något som syns tydligt i Will Hunting är det stora hjärta Williams alltid gav sina karaktärer. Man kan säga vad man vill om hans filmer, det blev trots allt en hel del skit under åren, men oavsett kvalitén på filmen så bjöd han alltid på bra skådespel med ovanligt säker känsla. Ta till exempel hur komiskt briljant han gjorde anden i Aladdin.

Tydligen improviserade han många av de rappa skämten på plats! Eller hur hopplöst tragisk han var som ensam fotoexpedit i One Hour Photo.  Är övertygad om att Williams hade fler starka roller att ge.

Tips: Checka in Marc Marons intervju med Robin Williams. Den spelades in 2010 och Robin pratar väldigt öppet om kampen mot missbruk och depression.

Vilken är din favoritfilm med Robin Williams?

NÄSTA ARTIKEL