Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Geoffrey Rush som Albert Einstein i ny TV-serie

Geoffrey Rush som Albert Einstein i ny TV-serie

Jonatan Blomberg | Krönika
17 mars 2017
Jonatan Blomberg | Krönika
17 mars 2017

National Geographic ger sig in i leken med sin första egenproducerade originalserie!

Efter att ha sett History Channels succéer med Vikings och Six samt Discovery Channels försök med Frontier, är det alltså dags för National Geographic att spänna musklerna.

Geoffrey Rush som Albert Einstein i Genius. Foto: National Geographic/Dusan Martincek

Både på pappret och efter att ha fått tjuvkika på det första avsnittet råder det ingen tvekan om saken – Genius spöar skiten ur sina konkurrerande kanalers egenproducerade dramaserier.

National Geographics första rena dramasatsning blir alltså antologiserien "Genius", vars första säsong kommer att berätta historien om hur Albert Einstein blev den berömde vetenskapsmannen han idag är känd som. Säsongen berättas ur två tidslinjer från Einsteins liv, den ena följer honom som ung rebell (spelad av Johnny Flynn) med storslagna tankar och den andra när han befinner sig på toppen av sin karriär under 1930-talet. Einstein var jude och bosatt i Nazityskland, vilket leder till en rad starka scener redan i säsongens första avsnitt.

Geoffrey Rush som Albert Einstein i Genius. Foto: National Geographic/Dusan Martincek

Geoffrey Rush får anses vara en av vår tids mest utsökta skådespelare. Kanske är han inte ett namn som alltid nämns tillsammans med de allra största, men med sina fyra Oscarsnomineringar (en vinst) och åtskilliga andra priser är det enormt spännande att få se vad han kan åstadkomma hos National Geographic på TV. Med Emily Watson vid sin sida som Elsa Einstein och Ron Howard som producent och regissör (regisserar dock ej samtliga avsnitt) är det en gedigen grund serien vilar på. Säsongen består av 10 avsnitt och eventuella kommande säsonger får helt nya huvudkaraktärer.

"Genius: Albert Einstein" har premiär 23 april klockan 22.00 och sänds i 171 länder på 45 språk. Ta en titt på trailern här nedan!

Vad tycker du? Verkar Genius vara något för dig?