Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmsnack inför första dejten

Filmsnack inför första dejten

Edward Langert Wikström | Krönika
14 november 2019
Edward Langert Wikström | Krönika
14 november 2019

Filmtopp hjälper dig att välja rätt film till ditt livs viktigaste kväll.

Det finns ingenting så spännande, nervöst och underbart känsloladdat som den första dejten. Filmtopp kommer därför hjälpa just dig att välja rätt film till rätt dejt i denna exklusiva guide.

Filmsnack inför första dejten
Foto: Paramount Pictures

Äntligen har någon av er båda fattat mod att fråga den andra – snyggingen på kontoret, klasskamraten, kompisens kompis – som får dig att rodna varje gång era ögon möts. Den där speciella personen som du vet att du är menad för. Första dejten är alltid en enorm prövning, och extra nojigt kan det kännas när en filmkväll hemma hos dig är på tapeten…

Vänta, va?! Panik! Vad ska jag ha på mig? Uppklätt eller mina hemmakläder? Har jag en snygg pyjamas? Ska jag köpa chips eller kommer det att ge dålig andedräkt om vi skulle kyssa varandra? Kommer vi att kyssa varandra?! Är han lika nervös som jag är? Tycker han om mig lika mycket som jag tycker om honom?

"Välj en romantisk komedi såklart! Love Actually eller Breakfast at Tiffany's, det är ju givet!" kanske din närmsta väninna säger, medan din bästa killkompis säger "Nej herregud så cheesy! Inget romantiskt nonsens, se Taken eller The Equalizer, något som han gillar".

Det kanske inte verkar som om att det finns några tydliga svar, men misströsta inte för det finns en sak som vi kan hjälpa dig med, det kanske viktigaste; valet av film. För att få hjälp på traven så kommer Filmtopp att guida dig genom genre och alternativ till ditt val av film för en perfekt första dejt.

Romantisk komedi – det perfekta valet att börja kvällen med.

Filmsnack inför första dejten
Foto: Universal Pictures

Okej, vi kanske inte ska maxa med "Titanic" på första dejten, men lite romans går sällan snett – det gäller ju ändå att sätta stämningen för kvällen. En romantisk komedi kanske får killen att rynka på näsan vid första anblicken, men det släpper så småningom, för finns det egentligen någon som inte älskar den där bubbligt lyckliga känslan efter att nyss ha sett en riktigt bra romcom på första dejten? Det kallar jag ett recept upplagt för en riktigt bra kväll.

Filmtips: Notting Hill, Gifta på låtsas, The Breakfast Club, Laws of Attraction, Pretty Woman, Mamma Mia, Hairspray, Grease.

Action – När du vill imponera på den coola grabben.

Filmsnack inför första dejten
Foto: EON Productions

Du har håvat in den där coola killen alla tjejer vill ha. Ni ska ha filmkväll hos dig – bra jobbat! Och du vill imponera honom. Du vill visa att du en tuff brud i lyxförpackning och att du minsann är minst lika cool som honom, känner du igen dig i denna beskrivning?

Tricket är att välja en actionfilm med inslag av romantik, het romantik som får hjärtat att darra och som kommer att få er lovebirds att bli personligt involverade i filmen på er första dejt.

Filmtips: The Tourist, Spy Game, The Bodyguard, Farlig Förbindelse, eller varför inte slå på stort med en sexig James Bond-film som Tomorrow Never Dies, Casino Royale, Spectre eller Goldeneye.

 Skräckfilm – En ursäkt att krypa riktigt nära varandra.

Filmsnack inför första dejten

Är du en fegis? Raring, det är ingen fara! I det här fallet är det bara till vår fördel. Poppa popcorn och lägg täcket i soffan, för ingen av er kommer att kunna hålla er från varandra efter att ni sett den värsta rysaren tillsammans. Det är ingen idé att spela tuff, tryck igång skräckfilmen och ta tillfället att krypa riktigt nära varann.

Filmtips: The Conjuring, När Lammen Tystnar, Hannibal, Red Dragon, The Woman in Black, Sinister, Scream, The Nun, Halloween, 1408, The Ring eller Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

TEST: Passa på att ta reda på vilken av killarna i Sex And The City som passar dig!