Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Chewbaccas bästa ögonblick

Chewbaccas bästa ögonblick

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Krönika
04 maj 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Krönika
04 maj 2019

Vi kommer alltid att minnas en underbar karaktär porträtterad av Peter Mayhew.

Vi minns Peter Mayhew, mannen som gav liv till Han Solos oemotståndligt charmiga kompanjon Chewbacca.

George Lucas formade ett ikoniskt gäng som för evigt kommer att ha sina stjärnor på filmhimlen. När de faller bort kommer de alltid att ses varmt tillbaka på av de som någon gång rullat igång en VHS med Stjärnornas krig, plockat upp ett lysande plastsvärd i leksaksbutiken eller försökt imitera Chewies egendomliga och ändlöst charmiga vrål. Flera av dem från Lucas utvalda grupp har gått bort och igår, dagen innan den årliga Star Wars-dagen, skulle även Peter Mayhew tvina bort galaxen. Men hans fantastiska karisma och karaktär finns lyckligtvis förevigat genom hans porträtt av Chewbacca, filmvärldens troligen mest folkkära sidekick.

Vi på Filmtopps redaktion hävdar att Chewbacca är den perfekt balanserade comic reliefen. Till skillnad från andra publikfavoriter, som Gimli i Sagan om Ringen, tar han inte lika stort utrymme. Han bryter heller inte av tonen i en scen som många andra comic reliefs tenderar att göra. Det kan låta fånigt att säga det, men visst dör något litet i en varje gång Chewbaccas vibrerande röst vissnar, som den kan göra när han och Solo fångatas och det finns en oro bland dem.

På Youtube hittade vi ett passande klipp att lägga upp här i dagens ära. Den täcker hans bästa ögonblick. Vad Peter Mayhew kommer att bli saknad. 

Tycker du också att Peter Mayhew format en av de charmigaste birollskaraktärerna i filmhistorien?

Filmtopp.se