Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Warner Bros visar dokumentär om Jokern

Warner Bros visar dokumentär om Jokern

Filmtopp
Filmtopp | Klipp
21 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Klipp
21 april 2020

Över 20 minuter bakom kulisserna.

Fjolårets mest uppmärksammade film "Jokern", som belönade Joaquin Phoenix med hans första Oscar, har nu nått butikerna. Men du behöver inte betala för att följa med bakom kulisserna. Warner Bros har släppt en 22 minuter lång dokumentär på tuben.

Warner Bros färska dokumentär om "Jokern" ger oss en närmare insikt i arbetet bakom filmen, med fokus på teamets tagning av den fiktiva staden Gotham, den stämningsfulla musiken av Hildur Guðnadóttir och varför Joaquin Phoenix är perfekt för titelrollen. 

– Varje gång jag skriver en film måste jag göra det med en särskild skådis i huvudet, det ger bränsle till mitt skrivande. Den här rollen skrev jag för Joaquin Phoenix, berättar regissören och manusförfattaren Todd Philips i dokumentären. 

Philips vana kollega Bradley Cooper, som spelet i Baksmällan-filmerna och producerat Jokern, berättar om Philips tidiga önskan att ha med just Phoenix: 

– För flera år sedan fick jag en teckning av Todd, som gestaltade Jokern på tunnelbanan och han såg precis ut som Joaquin.

Philips fortsätter: 

– Det jag älskar med Joaquin är hur oförutsägbar han är. Medan andra gör matte, spelar han jazz. 

 Se dokumentären här:

 

NÄSTA ARTIKEL