Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Smygtitta på Viaplays julkalender Det stora experimentet

Smygtitta på Viaplays julkalender Det stora experimentet

  • Viaplay
Eric Diedrichs | Klipp
08 november 2019
Eric Diedrichs | Klipp
08 november 2019

Kristallenbelönade julkalendern kommer tillbaka med en tredje säsong.

Bild fran "Det stora experimentet".
Bild fran "Det stora experimentet". Foto: SVT.

PRESSMEDDELANDE. Julen närmar sig med stormsteg och vi tjuvöppnar en lucka i Viaplays Kristallenbelönade julkalender Det stora experimentet med en första teaser. Den 1 december återvänder Beppe Singer för en tredje säsong. Han tar med sig de unga uppfinnarna Teresa Eliasson och Lucas Jernberg-Bjurén för att stoppa den elaka Professor Primus försök att förstöra julen en gång för alla. 

– Jag har världens bästa jobb. Samtidigt som jag får skapa spännande underhållning för barnen kan jag även få dem att tänka till kring världen vi lever i. I år är temat mer aktuellt än någonsin, vår miljö, säger Beppe Singer.

 

Den elaka Professor Primus är återigen tillbaka för att förstöra julen - kommer Beppe och barnen att kunna stoppa henne i år? Nu släpps den första teasern till Viaplays populära julkalender.

I den tredje säsongen av Det stora experimentet har Professor Primus (Ia Langhammer) byggt om sitt rymdskepp till ett flytande laboratorium. Med sig har hon sin originella assistent Sigma (Nina Hjelmkvist) - som i hemlighet älskar julen.

– Jag har världens bästa jobb. Samtidigt som jag får skapa spännande underhållning för barnen kan jag även få dem att tänka till kring världen vi lever i. I år är temat mer aktuellt än någonsin - vår miljö. Professorn har byggt ett flytande laboratorium och seglar iväg med siktet inställt på att förstöra våra världshav. Återigen ställs jag och barnen inför en rad olika utmaningar och experiment i vår kamp mot klockan och Professorns ondskefulla planer. Hur ska det gå? Kommer vi lyckas att stoppa henne i tid? Det får ni veta om ni kollar på Det stora experimentet, säger Beppe Singer, programledare och idémakare till Det stora experimentet.

 

Det stora experimentet lanserades 2016 och vann pris i kategorin Årets Barn- och ungdomsprogram på svenska Tv-prisgalan Kristallen året därpå. Producent Julia Messelt har återigen producerat programmet för Nexiko. Julkalendern har även en egen dansk version (med Jacob Riising som programledare) i Danmark och en norsk version (med Håvard Lilleheie som programledare) i Norge.

Den tredje säsongen av Det stora experimentet tar upp viktiga ämnen på ett engagerande och underhållande sätt och kommer att följa ett julkalenderformat med ett nytt avsnitt varje dag fram till julafton med start den 1 december.