Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Trailer till LAIKAS största film någonsin

Trailer till LAIKAS största film någonsin

Kristian Andersson | Klipp
11 november 2018
Kristian Andersson | Klipp
11 november 2018

Stop motion-företaget LAIKA släpper deras största film någonsin.

En bild på Link som gömmer sig bakom ett träd Foto: LAIKA.

Stop motion-företaget LAIKA har tid släppt kritikermässigt framgångsrika filmer som "Coraline" och "Kubo", men tyvärr är inte denna typ av film särskilt omtyckt av biobesökarna. Nu släpper de sin största film någonsin.

Produktionsbolaget LAIKA som gör dessa filmer ägs av en man som heter Philip Knight, en av Amerikas rikaste män med en förmögenhet på 25 miljarder dollar. Så även om filmerna inte gör särskilt bra ifrån sig fortsätter han att pumpa in pengar i bolaget.

Nu är LAIKA aktuell med en ny stop motion-film som har fått namnet Missing Link. Projektet är skrivet av Chris Butler som tidigare har skrivit manuset till Paranorman. Filmen handlar om Link som är en två och en halv meter lång jätte på 285 kilo och inte nog med det, han är hårig också. Men låt inte de yttre lura dig, han är en snäll, rolig och omtänksam figur.

Link är trött på att bo ett ensamt liv i Nordamerika och anlitar därför den orädda upptäcktsresande Sir Lionel Frost till att hjälpa honom att hitta sina förlorade släktingar i den mytomspunna Shangri-La-dalen.

Röstskådespelare till filmen är Hugh Jackman, Zoe Saldana, Zach Galifianakis, Thimothy Olyphant, Emma Thompson och Matt Lucas för att nämna några. Den nya filmen Missing Link kommer att bli LAIKAS allra största film någonsin med en budget på 100 miljoner dollar, deras vanliga produktionskostnader brukar hamna på runt 60 miljoner.

Filmen har premiär 12 april 2019. Passa också på att läs Daniel Turfors kärleksbrev till stop Motion-konsten!

Se den första trailern här nedan:

Kommer du att ge den nya stop-motion-filmen "Missing Link" en chans?