Stjärnorna mot Trump – Låter inte presidenten komma undan

Stjärnorna mot Trump – Låter inte presidenten komma undan

Eric Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:59 | Publicerad 29 juni 2019 kl. 15:08

Robert Mueller-rapporten får nytt liv i Hollywood.

Rey påbörjar sin jedi-träning med Luke och rebellerna förbereder sig för strid mot The First Order.
Mark Hamill är en av alla de skådespelare som går till attack mot Donald Trump. Foto: Disney.

Tidigare i år släpptes "Mueller-rapporten ", en sammanställning som bevisade Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet. När bevisföringen inte var tillräckligt stark för att åtala president Donald Trump för konspiration tappade utredningen tyngd i media. Nu samlas flera stora stjärnor för att lyfta fram 10 punkter i rapporten, som starkt ifrågasätter Trumps demokratiska avsikter.

Kort efter att Donald Trump blev utsedd till president började det pratas om ett valfusk manövrerat av ryska intressen. Den före detta FBI-chefen Robert Mueller utsågs då till utredare av den så kallade "Rysslandsaffären".

I mars 2019 presenterades Muellers sammanställda rapport, som både bevisar Rysslands påverkan på valet och över 100 kontakter mellan Trumps valkampanj och Ryssland. Mueller menade samtidigt att det enligt amerikansk lag inte är tillräckligt för att åtala för konspiration.

"Presidenter skall inte åtalas"

Sedan dess har flera hundra amerikanska åklagare skrivit på en skrivelse där de hävdar att Donald Trump skulle ha åtalats för obstruction of justice (övergrepp i rättssak) om det inte vore för att det amerikanska justitiedepartementets hållning är att presidenter inte skall åtalas.

Vad som kommer att hända med resultaten i Mueller-rapporten återstår att se. Men att den som Donald Trump sagt "saknar bevis" och är en "häxjakt mot presidenten" är långt ifrån sanningen.

Nu har flera stora skådespelare gjort en video där de kortfattat lyfter fram 10 punkter i Mueller-rapporten som framställer Trumps ageranden i processen som minst sagt tvivelaktiga.

Bland dessa finner vi exempelvis Mark Hamill, Julia Louis-Dreyfus, Seinfeld-stjärnan Jason Alexander och Mark Ruffalo.

Här nedan kan du se stjärnornas video:

Vad tror du har vi hört det sista om Mueller-rapporten? För mer läsning spana in vår lista över filmer om amerikanska presidenter.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL