Se trailern till Pedro Almodovars prisade film

Se trailern till Pedro Almodovars prisade film

Eric Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:59 | Publicerad 24 juli 2019 kl. 19:30

Antonio Banderas prisades för sin insats i Cannes.

Antonio Banderas i Smärta och ära.
Antonio Banderas i Pedro Almodóvars Smärta och ära. Foto: Scanbox Entertainment.

Den 27 september kommer den spanske mästerregissören Padro Almodovars nya film "Smärta och ära" till de svenska biograferna. Nu har en trailer släppts.

Vid filmfestivalen i Cannes i år vann Antonio Banderas pris för bästa manliga skådespelare för sin insats i Pedro Almodóvars Smärta och ära. De båda har genom åren samarbetat i filmer som Kvinnor på gränsen till nervsammanbrottBind mig, älska mig! och The Skin I Live In.

Smärta och ära är en djupt personlig inblick i en möjligen fiktiv filmskapares liv, karriär och möten med människor. Antonio Banderas spelar regissören Salvador Mallo som blickar tillbaka på sitt liv, för att gradvis inse att det som blir kvar när strålkastarna väl slocknar är känslor av smärta och tomhet.

Han drömmer sig tillbaka till pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet. I återblickarna möter vi hans kärleksfulla mamma Jacinta, spelad av Penélope Cruz. Den nutida Salvador pysslar om sin åldrade, alltjämt vasstungade mor (Almodóvar-veteranen Julieta Serrano), och han återser en gammal kärlek.

Filmens teman, glödande färgskala och balans mellan humor och allvar minner om tidigare verk på Almodóvars meritlista.

Nedan kan du se trailern till Smärta och ära.

https://youtu.be/NUepyXPRKMk

Smärta och ära har svensk biopremiär 27 september. Spana också in våra tips på spanska thrillers.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL