Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Se hur stopmotion-filmen Missing Link blir till

Se hur stopmotion-filmen Missing Link blir till

Kristian Andersson | Klipp
20 april 2019
Kristian Andersson | Klipp
20 april 2019

Hyllade filmbolaget Laika jobbar med sitt mest kostsamma projekt någonsin.

En bild på karaktärerna i Missin Link
Foto: Laika - Missing Link

Stop motion är en konstform som kanske inte lockar så många biobesökare som den borde. Det är en nämligen en konstform som är otroligt krävande att ta sig an. Nu har vi fått ett klipp från Laikas kommande stopmotion-projekt Missing Link, där du kan se hur arbetsprocessen ser ut.

Eftersom inte speciellt många ser stop motion-film, tjänar inte filmbolaget Laika alltid in de pengar de behöver för att göra nya projekt. Med andra ord är det tur att ägaren bakom Laika är en av USA:s absolut rikaste män, nämligen Philip Hampson Knight. Han är också riktigt passionerad i denna form av film och ger därför produktionsbolaget Laika vad de behöver för att göra nya filmer.

Laika har gjort fem filmer än så länge och fyra av dem hade en budget på 60 miljoner dollar, vilket inte är speciellt mycket i filmvärlden. Missing Link är dock ett undantag och kostat lite mer. Filmen har premiär den 14 juni och nu har vi fått del av en film, som visar en del av det stora arbetet bakom filmen.

Det tråkiga är att de flesta stop motion filmer inte tjänar in de pengar de behöver för att gå runt vilket kanske i slutändan leder till att denna konstform riskerar att försvinna från biograferna.

Passa också på att läsa vårt kärleksbrev till stop motion-konsten.

Kolla klippet bakom stopmotion- filmen Missing Link:

Missing Link har premiär den 14 juni 2019.

NÄSTA ARTIKEL