Senaste nytt om Lasse Hallströms julfilm åt Disney

Senaste nytt om Lasse Hallströms julfilm åt Disney

Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 20 december 2017 kl. 11:12

Walt Disney Pictures har släppt ny info om nästa års stora julfilm The Nutcracker and Four Realms.

Lasse Hallström har den senaste tiden jobbat med Disneys nästkommande julfilm "The Nutcracker and Four Realms" som förväntas ha Sverigepremiär den 26:e oktober 2018. Nu har det släppts ny information om projektet samt en trailer.

Den svenske regissören Lasse Hallström har sedan tidigt 90-tal arbetat flitigt i Hollywood. Den senaste tiden har han arbetat med att få ihop Disneys nästkommande julfilm, The Nutcracker and Four Realms. Huvudrollsinnehavaren i detta stjärnspäckade äventyr är Mackenzie Foy som spelar Clara, en flicka som försöker hitta en nyckel till att låsa upp en present hon fått av sin gudfar (Morgan Freeman). Hon letar efter nyckeln i fyra olika världar som alla styrs av hennes mamma Ginger (Helen Mirren), bland annat Land of Flowers och Land of Snowflakes. Vi kommer också att se Keira Knightley som ska spela en magisk fe. Kolla in 10 julfilmer du måste se innan du dör - It's beginning to look like Christmas!

Filmen är inspirerad av E. T. A. Hoffmanns korta berättelse om Nötknäpparen som släpptes 1816. Men den är också inspirerad av den berömda Tchaikovsky baletten med samma namn.

Filmens regissör Lasse Hallström har tidigare gjort filmer som Mitt liv som hund, Gilbert Grape och Chocolat. Det var först tänkt att Hallström skulle göra hela filmen själv men på grund av tidsbrist så hoppar Joe Johnston (Captain America: The First Avenger) in för att komplettera filmen, de behöver göra om 30 dagars arbete. Kolla in hur skådespelarna åldras i julfilmen Ensam hemma

Manuset är gjort av Ashleigh Powell medans Mark Gordon och Larry J. Franco producerar.

Filmen har premiär i Sverige den 26 oktober! 

NÄSTA ARTIKEL