FIfty Shades Freed – Se den officiella trailern

FIfty Shades Freed – Se den officiella trailern

Eric Diedrichs
Uppdaterad 02 december 2019 kl. 15:31 | Publicerad 06 november 2017 kl. 18:01

Ta del av den nya officiella trailern till "Fifty Shades Freed", den tredje delen i filmserien.

Poster till Fifty Shades Freed
Foto: UIP

Idag släpps en officiell trailer till "Fifty Shades Freed", den tredje delen i den populära "Fifty Shades"-trilogin. "Fifty Shades Freed" förväntas ha sverigepremiär på Alla hjärtans dag den 9:e februari 2018.

Sedan E.L. James första bok i succésviten Fifty Shades släptes 2011, har historien om Christian Grey och Anastasia Steele blivit något av en kulturell sensation. Även om kritikerna älskade att skriva ner den erotiskt laddade bokserien som klumpig fulkultur, hittade den snabbt en global marknad och en enorm publik. Att enbart den första delen i bokserien har sålt över 125 miljoner exemplar och att hela historien utmynnade ur en fan fiction åt Twilight-serien, cementerar framgångssagan.

På filmfronten har det egentligen sett ganska likadant ut. Majoriteten av kritikerkåren har funnit de två första filmerna som tråkiga och dåligt utförda, med undantag för Dakota Johnson vars prestation frekvent lyfts fram, medan biointäkterna har varit fantastiska (en gemensam budget på 95 miljoner dollar och gemensamma intäkter på 952 miljoner dollar).

I början av nästa år är det dags för den tredje delen i bokserien att gå upp som biofilm. Fifty Shades Freed förväntas ha Sverigepremiär lagom till alla hjärtans dag den 9:e februari 2018. Då återvänder Jamie Dornan och Dakota Johnson som ett av kulturvärldens mest populära filmpar: Christian Grey och Anastasia Steele.

Fifty Shades Freed regisseas av James Foley, som utöver Fifty Shades Darkerfrämst har jobbat med TV de senaste åren. Han har exempelvis regisserat avsnitt av House of Cards, Hannibal och Billions. Likt de tidigare filmerna agerar Michael De Luca, Dana Brunetti och Marcus Viscidi producenter, tillsammans med bokseriens författarinna E.L. James. Manuset är skrivet av Niall Leonard, vilket givetvis baseras på E.L. James förlaga.

Nedanför kan du se en officiell trailer till "Fifty Shades Freed".

Längtar du efter att återse Christian och Anastasia?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL