Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXKLUSIVT: Se det alternativa och obehagliga slutet på Pet Sematary

EXKLUSIVT: Se det alternativa och obehagliga slutet på Pet Sematary

Eric Diedrichs | Klipp
17 juli 2019
Eric Diedrichs | Klipp
17 juli 2019

Stephen King-filmen kunde ha slutat annorlunda…

En ond och återuppstådd katt i Pet Sematary.
Foto: Paramount Home Entertainment.

Tidigare i år släpptes den efterlängtade nytagningen av Stephen Kings "Pet Sematary". Nu har Filmtopp fått ta del av ett exklusivt klipp som avslöjar hur filmen hade kunnat sluta.

Den framgångsrike skräckförfattaren Stephen King är förmodligen världens mest filmatiserade författare. Han har trollbundit och förfärat bokälskare, så väl som cineaster, sedan han debuterade med sin mästerliga roman Carrie (1974), som två år senare filmatiserades av ingen mindre än Brian De Palma.

Därefter har hans filmers popularitet gått i vågor. Men efter den framgångsrika remaken av "Det", där vi fick se Bill Skarsgård som den demoniska clownen Pennywise, råder det fullständig Stephen King-feber världen över.

Nästa film att få sig en ny skrud var Pet Sematary (eller Jurtjyrkogården som den heter på svenska). Den kusliga historien om en familj som flyttar ut på landet, intill en elak motorväg, tillhör en av Kings mest klassiska. Handen på hjärtat, är det någon som har sett eller läst den, som inte kikar under sängen innan hen går och lägger sig? Förmodligen inte.

Nu kan du se det alternativa slutet.

Filmtopp har nu fått ett exklusivt klipp där vi för första gången får se hur Pet Sematary hade kunnat sluta. I vår mening är det ett mer obehagligt slut, som iskallt spelar på Louis (Jason Clarke) desperation. Det är nästan synd att filmteamet valde att gå åt ett annat håll… Eller vad säger du?

"Pet Sematary" släpps på Blu-ray och DVD den 19 augusti. För mer läsning, se vår lista på de bästa Stephen King-filmerna.