TRAILER: Daisy Ridley i ny tappning av Hamlet

TRAILER: Daisy Ridley i ny tappning av Hamlet

Uppdaterad 17 december 2019 kl. 14:12 | Publicerad 03 maj 2019 kl. 16:05
ANNONS
ANNONS

Skildrar den klassiska Shakespeare-tragedin ur Ofelias perspektiv.

Daisy Ridley i Star Wars: The Rise of Skywalker.
Daisy Ridley i Star Wars: The Rise of Skywalker. Foto: Disney.

Daisy Ridley medverkar i ny filmatisering av William Shakespeares klassiska pjäs "Hamlet", som har fått namnet "Ophelia". Filmen har en annorlunda spinn på historien och skildrar istället det hela ur Ofelias (som karaktären heter i de svenska översättningarna) perspektiv.

Nu har det släppts en sprillans ny trailer till filmvärldens nästkommande filmatisering av William Shakespeares välkända tragedi Hamlet. Men denna gången kommer vi att få historien om den plågade danske prinsen berättad ur ett annat perspektiv – nämligen Ofelias. Detta understryks i filmens titel – Ophelia.

Star Wars-stjärnan Daisy Ridley spelar titelrollen i vad som beskrivs som en "modernare" version av Shakespeares 1600-talsdrama. De flesta känner säkerligen igen sagan om Hamlet med alla mord hit och dit, och att vara eller att icke vara. Men i den ursprungliga versionen är dialogen ganska komplex och kompakt, med djupa poetiska undertoner. Därför har Ophelias regissör Claire McCarty valt att modernisera och simplifiera språket en aning. Vidare har hon också valt att zooma in på historiens outtalade hjältinna – Ofelia. Detta rapporterar Empire.

Ofelia är inte rädd för att säga vad hon tycker och kan beskrivas lite som en rebell. Men detta gör att hon också får många fiender. Därmed flyr Ofelia till Elsinore Castle för att söka skydd hos drottning Gertrude (Naomi Watts), som är en av de få personer hon kan lita på.

Se den senaste trailern här nedan:

Vad tror du om Ophelia?

Passa också på att se trailern till Daisy Ridleys kommande Star Wars-film, Star Wars: The Rise of Skywalker.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL