Blinded by the Light – Då kommer Springsteen-filmen på bio

Blinded by the Light – Då kommer Springsteen-filmen på bio

Eric Diedrichs
Uppdaterad 02 december 2019 kl. 15:12 | Publicerad 30 maj 2019 kl. 18:05
ANNONS
ANNONS

Redo att blindas av ljuset?

Poster till filmen Blinded by the light.
Foto: Warner Bros.

Bruce "The Boss" Springsteen är en av historiens största låtskrivaren. Nu kommer en brittisk feelgood-film, där "Bossens" musik står i centrum. "Blinded by the Light" regisseras av "Skruva den som Beckham"-regissören Gurinder Chadha och har officiell premiär den 9 augusti.

Det är onekligen hett att göra film där musiken står i centrum. Förra veckan hade Elton John-filmen Rocketman premiär och tidigare i år kammade Queen-filmen Bohemian Rhapsody hem flera priser på Oscarsgalan. Snart går Danny Boyles nya film Yesterday upp på bio, i vilken en kämpande musiker vaknar upp i en värld där ingen har hört Beatles, och strax därefter kommer "Springsteen-filmen" Blinded by the Light.

Nu gäller det förstås att skilja på äpplen och päron. Medan Rocketman och Bohemian Rhapsody är biografifilmer om artisterna bakom musiken, handlar snarare Yesterday och Blinded by the Light om hur deras musik påverkar oss.

Blinded by the Light bjuder på brittisk feelgood

Filmen regisseras av Gurinder Chadha, som också har varit med och skrivit filmen. Sedan genombrottet med Skruva den som Beckham (för mer läsning, se vår lista över fotbollsfilmer), har hon fokuserat på brittiska feelgoodfilmer. Och hennes senaste skapelse är inget undantag.

I "Blinded by the Light" får vi nämligen följa ung pakistansk man vid namn Javed, som kämpar med att passa in i 80-talets brittiska samhälle. Något som inte är helt lätt. Men en dag får han höra Bruce Springsteens musik och allt förändras. "Bossens" texter lyckas nämligen sätta ord på det utanförskap Javed brottas med.

Se en trailer till filmen här nedan:

Än så länge är det dock oklart om Blinded by the Light kommer att få en svensk biopremiär. Filmen finns ännu inte på Filmstadens repertoar, men vi på Filmtopp håller oss optimistiska. För om det är något land som har en alldeles unik relation till Bossen så är det trots allt Sverige.

Ser du fram emot en film inspirerad av Bruce Springsteens musik och texter?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL