Partisan säsong 2

Nanna Blondell om nya Partisan: "Höll på att svimma"

  • Viaplay
Eric Diedrichs
05 maj 2022 kl. 11:00

"Den mest maskulina karaktären jag spelat"

I helgen släpptes den nya och efterlängtade fortsättningen på Viaplays prisade succé "Partisan". Filmtopps Eric Diedrichs träffade stora delar av teamet strax innan releasen.

Vi befinner oss en solig dag på Hotel Diplomat i Stockholm. Macarons och kaffe står uppdukat i lokalen och Partisan-teamet väntar med spänning på releasen av den nya säsongen. I rollerna återvänder bland andra Sofia Karemyr och Anna Björk, men de får också sällskap av Partisan-nykomlingar som Vala Norén, Jens Hultén och Nanna Blondell.

I den andra säsongen spelar Nanna karaktären Mildred, en polis som börjar gräva i de märkligheter som äger rum på Jordnära. Det är en roll som hon är glad över att ha fått göra.

– Den första säsongen var en av de serier som jag tyckte stack ut när den kom. När de ringde mig och frågade om jag skulle spela Milred i säsong två, blev jag både glad över erbjudandet och förvånad över att det skulle bli en fortsättning, säger Nanna.

Nanna har sett flera klipp ur serien och är nöjd med vad hon har fått ta del av.

– Jag tycker att den är skitspännande. Det är alltid svårt att titta på något som man själv är med i eftersom man kopplar och minns allt till hur inspelningen var. Jag jobbade fysiskt med karaktären eftersom hon genomgår en IVF-behandling och är obekväm för det. Hon har också ett ganska maskulint språk, är stram och fyrkantig. Det är den mest maskulina karaktären jag har spelat, men med det mest kvinnliga problemet.

Höll på att svimma

När en film- eller serieinspelning är avslutad är det vanligt att skådespelare får gå in i studion för att göra ljudpålägg. Antingen för att addera dialog eller för att förtydliga sådant som inte har snappats upp ordentligt under tagningarna.

– Jag fick göra jättemånga flås och andningar för scenen där jag springer i slutet. Höll på jättelänge med det, svimmade nästan i studion. Fick stå, springa och hoppa jättelänge. Det hade varit kul att se en film på det.

Var det likadant när du var med i Black Widow?

– Alltså nästan allt ljud görs efteråt i amerikansk film. De är så himla bra på ljud att man inte tänker på det. Alla manliga skådespelare som ska ha så mörka röster, Batman och så vidare, det är studio.

Känns inte det konstigt?

– Man är så van, men det kan vara lite konstigt ibland. Jag har nog gjort det någon gång i alla produktioner. I Black Widow fick jag också hoppa och ha mig. De passade på när jag ändå var i studion så jag tror jag gör rösten åt två andra tjejer med.

Eftersöker komiska roller

Nanna Blondell
Nanna Blondell i "Black Widow". Foto: Disney

Nanna beskriver sin Partisan-karaktär som maskulin, otillfreds och driven. Egenskaper som får Mildred att fly in i sitt jobb.

– Hur mycket behöver man berätta för publiken? Det känns som att Amir lade värde i små detaljer och ville teasea om vilka karaktärernas sanna natur. Lät oss vara mystiska. Då krävs det en tillit till publiken, men jag tror att det bara är positivt. Folk ser så mycket i dag och har sådan förkunskap kring film. Nu får de vara ute på vacklande ben.

Vad vore en stor utmaning för dig att göra som skådespelare i dag?

– Det finns hur mycket som helst! Jag är en ganska ängslig person som samtidigt gillar utmaningar och att överkomma saker. Nä, men jag vet inte. Spela något glatt, att göra en komedi. Det har jag bara gjort på scen men aldrig på film. Det skulle jag inte säga nej till.

Med det tackar vi Nanna Blondell för pratstunden. Den andra säsongen av Partisan finns nu att streama i sin helhet på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL