Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Intervju med vinnarna av Paradise Hotel 2020

Intervju med vinnarna av Paradise Hotel 2020 – Sebastian och Diana

  • Viaplay
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
09 december 2020
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Intervju
09 december 2020

"Hon har blockat mig på Instagram."

Hur är egentligen livet inne på hotellet? Går det att hålla känslorna i schack under spelets gång? Filmtopps Edward Langert har talat med vinnarna Diana och Sebastian om vinsten, kulceremonin, känslorna och de fortsatta spänningarna mellan Josie och Diana.

Paradise Hotel 2020 – Diana och Sebastian intervju
Årets deltagare i "Paradise Hotel". Foto: Viaplay.

Efter tolv heta veckor i Mexiko är den trettonde säsongen av "Paradise Hotel" över. Slutspurten av Sveriges populäraste realityserie som finns att se på Viaplay och Viafree tog en dramatisk vändning när Patrik bytte partner inför finalen, vilket skapade det otippade paret Diana och Sebastian, som idag är tävlingens kung och drottning. Trots att Sebastian kastade kulan på Diana vid 150 000 kronors vinst, så träffar jag de båda som vänner, nu snart ett år efter inspelningen av programmet.

Hur känns det att ha vunnit?

Sebastian: Overkligt. Det är sjukt, det känns jävligt coolt. Det har ju gått ett helt år, man har ju väntat på det här så länge. Jag var på jobbet när jag såg finalen – stod stressad i baren och blandade Red Bull Vodka och följde det hela med en Airpod i örat.

Diana: Det känns sjukt att det äntligen sänds, man har ju behövt hålla tyst om det här och inte säga någonting till någon på ett år, så det är så sjukt att det kommer ut nu. Vi har ju inte kunnat berätta för någon, bara min familj visste.

När ni sökte till Paradise Hotel hade ni någon aning om att ni skulle vinna?

Diana skrattar. 

– Skojar du med mig eller? Jag ville bara inte göra bort mig, men det gjorde jag ju för jag gråter genom hela säsongen och åkte ut.

Sebastian: Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna, jag ville bara inte åka ut först.

Diana Moseni. Foto: Viaplay.

Namn: Diana Moseni
Ålder: 27
Kommer från: Göteborg
Om: Vinnare av Paradise Hotel. Har studerat juridik, arbetade tidigare på advokatfirma. Driver idag egen YouTube-kanal och Podden ’Real Talk’ tillsammans med Emma Hellström.
Favoritfilm: Inception (2010)

Sebastian Månsson. Foto: Viaplay.

Namn: Sebastian Månsson
Ålder: 25
Kommer från: Helsingborg
Gör: Vinnare av Paradise Hotel, driver baren Mogwai i Helsingborg.
Favoritfilm: Blow (2001)

"Allting är så surrealistiskt inne på hotellet, det blir ju hela din värld."

För oss som följer programmet så verkar alla känslor i hotellet – kärlek, vänskap, svek – väldigt äkta. Är känslorna äkta?

Sebastian: Ja, det är klart. Jag har sett programmet förr och har alltid skrattat åt folk och tänkt ”Hur fan kan du stå och gråta? Du förstår väl att det är ett spel?”. Men nu när jag väl har varit där så vet jag att man är en vandrande känslobomb inne på hotellet. Alla söker ju närhet där inne, vänskap, kärlek, att ha någon att sova med, att kramas med. Då blir det att lära känna folk, du har ju ingen telefon att zoona ut i. Jag hade glömt min kod när jag fick tillbaka den telefon efter programmet.

Diana: Ja, det är helt äkta. Det är ett psykologiskt spel, du har ingen telefon, ingen kontakt med den yttre världen, du vet aldrig vad klockan är. Du är i ett hus med ett gäng främlingar, ni får en mängd utmaningar och enda kontakten med omvärlden du har är ett brev som kommer in på ett silverfat av en bartender. Allting är så surrealistiskt inne på hotellet, det blir ju hela din värld. En vecka i huset är som sex månader utanför huset. Alla känslor och alla intryck blir dubbelt så starka, man reagerar så starkt på allting – man bryr sig om de andra jättemycket.

Är det inte känslomässigt dränerande? Att på tolv veckor utveckla vänskap och kärlek för människor i en tävling?

Sebastian: Jo absolut, det är därför många vänskaper och romanser tar slut på utsidan då man ser andra sidor av varandra. Kolla på Josie och Helen, de var jättetajta där inne, och kolla på dem nu, de har ingen kontakt idag. Det kan vända på en sekund.

Diana: Folk förstår nog inte hur svårt det är att hålla sig kvar inne i huset. Du riskerar att åka ut om du ligger och sover i två timmar, du måste ha en taktik och prata taktik. När folk kollar på Paradise Hotel så tänker de nog ”Men Gud, varför reagerar hon så vad känslig hon är”. Folk förstår inte att det är som på liv och död där inne. Vi sover ju i snitt 4,5 timmar om natten för guds skull.

Sebastian, du kastade kulan på 150 000 kr, vad ska du göra med pengarna?

– Vad jag ska göra med pengarna? Man kan ju bränna dem väldigt fort. Jag kan ju gå in i en butik och köpa jävligt nice kläder. Jag älskar ju materiell lycka, men jag tror att jag kommer investera dem i en lägenhet – det är rätt.

Ångrar du att du kastade kulan?

– Med tanke på att Diana hade hållit kulan hela vägen så ångrar jag det, ja. Jag hade hellre velat dela vinsten. Men jag är en väldigt dålig förlorare. Jag hade aldrig kunnat ta den smällen att få den kastad på mig. Jag och Diana hade ju inte spelat med varandra länge alls, tvärtom hade vi ju spelat i olika lag under hela tävlingen.

Diana: Nej, det var ju därför du kastade kulan, det säger du ju i ditt intro. Jag blev såklart besviken. Jag ville drämma kuljäveln på honom men hade ju svurit på min mamma att jag inte skulle kasta den.

"Patrik använde mig som en spelpjäs."

Diana, hur känner du inför valet Patrik gjorde, att byta ut dig mot Tanja i sista stund?

Diana: Jag gillar inte att Patrik målas upp som han gör i programmet, misstolka mig rätt. Vi var lojala mot varandra, vi stod med varandra. Men jag förstår inte varför han skulle välja Tanja när Tanja genuint ville stå med Sebastian eller Fredrik – det förstörde ju för henne också. Du kan ju inte bara ta Tanja från någon annan som faktiskt inte vill stå med dig, och om han hade velat stå med Tanja, varför inte säga det till mig bara? Det är jag lite besviken på.

Sebastian: Precis som Arvid sa tidigt i spelet, "Patrik kommer hitta ett tillfälle när han byter ut dig mot Tanja." Visst sa han det?

Diana: Ja, han sa det! Jag fick ju höra det från flera stycken att Patrik egentligen inte ville stå med mig. Arvid hade rätt, det märker jag ju nu när jag kollar på programmet. Patrik använde mig som en spelpjäs.

Sebastian: Diana fick ta smällarna och skicka hem flera killar som hon tyckte om, för att sedan se Patrik göra detta.

"Josie blev tårögd och bad mig om ursäkt."

Det är också tydligt att Patriks taktik misslyckades katastrofalt då han och Tanja enbart fick två personer, Erica och Arvid, bakom sitt lag.

Diana: Ja, Erica är ju kär i Patrik och Arvid, som bara tyckte att Patrik hade spelat bra, är själv en spelare. Men när jag fick kulan kastad på mig så applåderade inte Arvid, han blev skitsur, för Arvid ville mig bara väl. Men jag tycker att det är lite konstigt med Erica som jublade och var skitglad när kulan kastades på mig, samtidigt som hon själv gått runt och varit ledsen i ett år när hon fick kulan kastad på sig av Marcello. Det är konstigt, vi var ju nära i huset.

Sebastian: Patrik var väldigt bra på att hålla sig utanför konflikter, även när han och jag bråkade så höll han sig väldigt försiktig.

Diana: Ja, till och med när Erica, hans så kallade "tjej", får skit så försvarade han henne inte. Han går inte ens efter och tröstar henne. Jag tror att Patrik bara såg pengarna, att det var därför han valde Tanja. Han ville ha röster och sedan göra som Marcello i tidigare säsongen och kasta på 500 000 kronor.

Diana, på Hotellet var det ofta dålig stämning mellan dig och Josie. Löste ni det när ni kom tillbaka till Sverige?

– På planet hem från Mexiko pratade jag och Josie, hon satt bredvid mig och var snabb med att fjäska. Jag sa till henne som det var, att hon har förstört min resa, behandlat mig illa och att hon inte ska låtsas att hon diggar mig. Jag inte diggar Paow och Paow inte diggar mig, men man ser oss inte stå och bråka.

– Josie blev tårögd och bad mig om ursäkt. ”Men det är ju bara ett spel”, sa hon. Jag är ju så dum så att jag förlät henne där och då, så vi hade lite kontakt efter huset. Men så fort programmet börjar sändas så börjar hon med sitt beteende igen. Jag vet inte riktigt hur hon mår. Hon mår ju inte bra, det är någonting med henne.

Sebastian: Hon har till och med blockat mig på Instagram.

Det finns ju fördelar med att inte kasta kulan också. Diana, du har ju fått en massa beröm och kärlek på sociala medier, människor som hejar på dig och tycker om dig. hur känner du inför det stödet?

Diana: Ja, jag har fått oerhört mycket stöd, oerhört mycket kärlek. Speciellt från folk som tittar, men även från tidigare deltagare. Vilket jag är väldigt tacksam över. Jag känner att jag går ut från hotellet med huvudet högt, att jag inte kunde ha gjort en bättre säsong. Jag har tagit alla tuffa beslut, jag har skickat hem folk, jag har mått dåligt – ändå vinner vi. Jag hade inte gjort någonting annorlunda.

MER LÄSNING:

Sex frågor med drottningarna på Paradise Hotel 2020

NÄSTA ARTIKEL