EliSophie Andrée har gjort Ingen Ängel: "Glitter och blod är allt som behövs"

EliSophie Andrée har gjort Ingen Ängel: "Glitter och blod är allt som behövs"

  • Viaplay
Axel Diedrichs
12 maj 2023 kl. 14:05

Filmtopp i samtal med personen bakom den flippade serien

Lär känna den unga serieskaparen EliSophie Andrée som nu är aktuell med sprudlande debuten "Ingen Ängel" på Viaplay. För Filmtopp berättar hon om sina influenser, filmen som setts om flest gånger och vad hon vill uppnå med sin serie.

Nu kan vi se hela den första säsongen av nya dramakomedin Ingen Ängel Viaplay. Filmtopp befann sig på plats i Malmö för att besöka premiär-eventet som hölls på Biograf Spegeln. Där träffade vi seriens skapare EliSophie Andrée för att diskutera vad hon vill uppnå med seriedebuten som skildrar en seriemördare i gymnasiet. 

"Vill inte göra ännu en serie i mängden"

Förutom att handla om den unga seriemördaren Angelina, är Ingen Ängel snabb på att utmärka sig med sitt starka visuella språk och rappa klippning som formar en lekfull helhet. Serien siktar också in sig på att ge tittarna renodlad underhållning snarare än en moralisk läxa.

Med försiktig glimt i ögat, konstaterar EliSophie att "glitter och blod är allt som behövs" och berättar vidare om sina influenser:

– Jag älskar Mean Girls och Baz Luhrmann. När jag var tonåring såg jag Moulin Rouge! varje dag i ett halvår. Jag tycker väldigt mycket om det förhöjda. Edgar WrightBaby Driver är helt underbar. Men det finns många som varit härliga på sistone, som Squid Game och Wednesday. Sen tycker jag om Game of Thrones och klassikerna.

"Ingen Ängel" sticker ut från vad vi brukar se på den svenska marknaden. Har du fått stånga dig fram med ditt manusförfattande?

– Jag kom in på Stockholms dramatiska högskola 2018 och tog min kandidat där. Under skolan kände jag att jag inte gjorde den traditionella Jan Troell och Bergman-grejen, så jag hade en liten kris där. Ett tag funderade jag på om jag skulle bli lärare istället. Eller nåt sånt.

Vad vill du uppnå med "Ingen Ängel"?

– Om jag får drömma fritt vill jag att den ska hitta sin riktiga fanbase. Som Wednesday och SKAM, att målgruppen tar till sig den och bara älskar det. Jag vill inte göra ännu en serie i mängden. 

EliSophie Andrée har gjort Ingen Ängel: "Glitter och blod är allt som behövs"
Foto: Viaplay.

"Hoppas på fler säsonger"

Den första säsongen av "Ingen Ängel" är sällsynt kort då den består av endast fyra stycken avsnitt som tillsammans utgör en dryg timmes speltid. EliSophie är därför, som en kan tänka sig, hungrig på att få jobba vidare med berättelsen: 

– Jag hoppas på det! När vi lämnar Angelina i säsong ett, så har hon kommit fram till vem hon är. I flera framtida säsonger kan vi utveckla och jobba mycket med hur hon är som en full on killing machine utan gränser. Ingen Ängel är en coming of age, fast coming of seriemördare.

Behövs det fler psykopater på film?

– Vi behöver ingen mer random Dexter som mördar lite grann. Angelina är så himla unik i sig, och en kvinna som vanligtvis kanske är offret. Det här behöver vi. 

Med det sagt tackar vi EliSophie för pratstunden och önskar henne lycka till i framtiden. Hela den första säsongen av "Ingen Ängel" finns att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL