Alexander Abdallah om Salim, Snabba Cash, Thunder in my Heart

Alexander Abdallah om Thunder in my Heart

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 22 maj 2021 kl. 12:05 | Publicerad 21 maj 2021 kl. 18:05

"Kul och konstigt att spela karaktärer folk blir kära i."

Filmtopps Åsa Holmberg har intervjuat Snabba Cash-stjärnan Alexander Abdallah som är aktuell med nya serien "Thunder in my Heart" på Viaplay. Han berättar om hur det var att snabbt byta mindset från gangster till gullig kille, hur det känns att vara en idol, relationen till Amy Deasismont och mycket mer!

Se också Filmtopps inspelade intervju för mer med Alexander:

Jag har precis sett Thunder in my Heart...

– Hela? Vad fett!

Ja, och jag är superkär i alla karaktärer. Men framförallt blir jag tokig på Sam och Sigrid.

– Måste det vara så svårt?

Exakt!

"Det var väldigt svårt att byta mindset."

Salim från "Snabba Cash" och Sam från "Thunder in my Heart".
Salim från "Snabba Cash" och Sam från "Thunder in my Heart". Foto: Netflix/Viaplay.

Alexanders roll i "Snabba Cash" behöver knappast någon grundlig presentation. Hans gangsterprestation är årets hittills mest uppmärksammade i Sverige och han är en av favoriterna att vinna pris när det vankas Kristallen. I kärleksdramat "Thunder in my Heart" spelar han en betydligt mjukare karaktär, Sam, som är bästa vän till Amy Deasismonts rollfigur Sigge. Sam och Sigges relation kompliceras när känslor emellan dem börjar puttra fram.

Vad tycker du är skillnaden mellan Sam och Salim?

– När man ser ut som jag finns risken att man blir typecastad och bara får spela gangsters, så det var väldigt skönt att få spela Sam, som inte alls är sådan. Med Salim använde jag väldigt mycket ur mitt egna bibliotek, men inför Thunder in my Heart hade jag bara en vecka på att förbereda mig. Då fick jag gå in och plocka väldigt mycket från mig själv. Sam är kanske lite mer lik mig än Salim.

Vad var mest utmanande då? Att spela på sårbarhet eller att vara macho?

– Jag tycker att allt är svårt, jag testar alltid nya arbetssätt och slänger mig ut i det okända. Gällande båda rollerna vet jag därför inte riktigt vad jag håller på med och då tänker mycket i banorna “gör jag rätt? Kommer det bli bra?”. Jag kom ihåg när vi gjorde tagningar där jag plötsligt "blev Salim", fast i Sam kläder och jag bara skrattade. Okej, vad hände? Det var väldigt intressant.

Kom du själv på det eller var det de andra som bara "ehh, vad hände nu"?

– Nä, jag hörde mig själv. Med Salim jobbade jag inuti en roll i flera månader, så allt det satt ju kvar. Det var väldigt svårt att gå in i mindsetet att "nu ska jag spela en gullig pojke".

Det märks inte att du klivit rätt in i det.

– Jag är så tacksam att jag har en ganska bred range, eller vad man säger. Jag har fått det från att vara hårt skolad och haft mina år där jag utforskat alla typer av känslolägen. Men jag hade så jävla svårt för att raka av skägget och mustaschen. Men det passade väl Sam, han blev lite gullig. Det är kul och konstigt att jag nu spelat två roller som man blir lite sådär kär i. Det är som att det har blivit som min grej.

Ja men Gud, folk kommer ju dö när de ser serien.

"Jag och Amy har enkelt att hitta varandra."

Alexander Abdallah som Sam och Amy Deasismont som Sigge i "Thunder in my Heart".
Alexander Abdallah som Sam och Amy Deasismont som Sigge i "Thunder in my Heart". Foto: Viaplay.

Mycket hajp kring "Thunder in my Heart" kommer förstås genom att Alexander spelar mot Amy Deasismont, som de senaste åren visat sig vara en fantastisk skådespelerska och filmskapare.

Kände du förresten Amy från innan?

– Ja det gjorde jag, jag var bekant med henne, vi hade hängt ett par gånger genom gemensamma vänner. Så hon hade varit hos mig på nån fest typ 2018. Sen är jag bekant med Charlie Gustafsson som är hennes kille.

Serien bygger ju mycket på att ni har sån kemi mellan er.

– Ja, vi är båda så öppna och tillgängliga, så det är enkelt att hitta varandra.

Du streamar "Thunder in my Heart" på Viaplay. Alla åtta avsnitt finns tillgängliga samtidigt. Premiär 23 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL