Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Intervju med Tomas Ledin

Tomas Ledin om filmen En del av mitt hjärta

Filmtopp
Filmtopp | Intervju
30 december 2019
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
30 december 2019

Sveriges första äkta musikalfilm har premiär på juldagen. Den heter ”En del av mitt hjärta” och bygger på Tomas Ledins låtar. På filmens pressdag träffade Filmtopp de skådespelande stjärnorna, men också den folkkäre låtskrivaren och på många sätt projektets huvudperson.

Årets största svenska biofilm En del av mitt hjärta är regisserad av Edward af Sillén och handlar om den framgångsrika finanskvinnan Isabella, som vänder hem för att fira sin pappas sextioårsdag. Där bjuds hon på en hel del överraskningar, där den största är att hennes tonårsförälskelse Simon ska gifta sig – med barndomsvännen Molly. Snart kokar känslorna över för Isabella som inser att hon fortfarande känner starkt för honom.

På den stjärnspäckade rollistan ser vi skådespelare som Malin ÅkermanJonas KarlssonJohan RheborgJohan UlvessonChristian HillborgPer AnderssonMarie Richardson och Shima Niavarani med flera.

På pressdagen för En del av mitt hjärta träffade Filmtopps poddjournalist Gunnar Hamberg huvudrollsinnehavarna – men också Tomas Ledin som har en nyckelroll i projektet. Det är ju hans musik som filmen bygger på.

– Det var ett väldigt starkt manus och jag blev engagerad i karaktärerna och ville veta hur det skulle gå för dem. Jag kände att mina sånger kan fungera i sammanhanget, säger Tomas Ledin.

Här lyssnar du på hela vår pratstund med Tomas Ledin:

 

25 december släpper vi resten av våra intervjuer, med Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Shima Niavarani och Christian Hillborn.

Ska du gå och se ”En del av mitt hjärta” på premiärdagen?