Q & A med Kate Winslet inför släppet av The Mountain Between Us

Q & A med Kate Winslet inför släppet av The Mountain Between Us

Eric Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 18 februari 2018 kl. 17:02
ANNONS
ANNONS

Filmtopp har tagit del av en Q&A med Kate Winslet.

Kate Winslet och hunden Bailay i The Mountain Between
Kate Winslet och hunden Brially i The Mountain Between Us. Foto: UIP

Oscarbelönade Kate Winslet är den yngsta personen någonsin att få sex stycken Oscarsnomineringar. Henens karriär började med Peter JacksonHeavenly Creatures (1994) innan hon fick sitt stora erkännande för sin biroll i Stolthet och fördom (1995). Hon blev en världsjtjärna med det episka romantiska dramat Titanic (1997), som var den mest inkomstbringande filmen någonsin när den släpptes.

Kate Winslet har uppvisat variation i sitt skådespel med filmer som Iris (2001), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Finding Neverland (2004), Little Children (2006), Revolutionary Road (2008), The Dressmaker (2015) och Steve Jobs (2015) och fortsätter att hyllas av kritikerkåren. I det romantiska äventyrsdramat The Mountain Between Us, av regissören Hany Abu-Assad, spelar hon Alex och i rollen som Ben ser vi Idris Elba. De är två främlingar är strandsatta i Utahs höga berg efter en flygkrasch. Tillsammans måste de hitta en säker plats…

Kan du komma ihåg någon gång i livet när en främling har varit extra snäll mot dig?

– För sex år sedan åkta jag på semester med mina barn till Jungfruöarna och huset vi bodde i brann ner. En man var extremt vänlig och hjälpte mig att få mina barn ut ur huset, och därefter hjälpte han till att hålla dem lugna och få dem att skratta och inte flippa ut. Den mannen blev min make. Så jag kan säga dig en sak: döm aldrig en främling, för de kan komma att bli din livspartner!

Vilken inspelning var kallast, The Mountain Between Us eller Titanic?

– Det var definitivt The Mountain Between Us. Det var iskallt. Under vår kallaste dag var det minus 38 grader. Vi befann oss 3 000 kilometer ovanför vattenytan, med midjehög snö. Det var mycket, mycket kallt.

Vad har du för tips till de som reser i så pass kalla miljöer?

– Vi var tvungna att lära oss att hantera det. Det krävs tid och tålamod för att anpassa sit till en sådan miljö. Du måste verkligen respektera omgivningen du är i och du får inte kasta dig eller leka i snön. Du vet inte vad som kommer härnäst eller vad som väntar runt hörnet. Du vet inte heller nödvändigtvis hur djup snön är. Den kan se mjuk och fluffig ut, men några gånger när jag klev ut i snön trodde jag att den var 30 centimeter djup när den i själva verket var 120 centimeter djup. Jag skulle råda dig att vara förberedd och inte underskatta omgivningen, den kan överraska dig.

Kate Winslet berättar att hon inte åka bort över julen, men förra året följde familjen med till Vancouver när hon spelade in filmen.

– När vi filmade The Mountain Between Us hade vi inget större uppehåll så vi åkte allihop till Vancouver. Jag skulle inte annars åka bort över julen. Jag har haft vänner som har gjort det och bittert ångrat det. Jag skulle rekommendera att ta vara på ledigheten. Sova, vila och va med din familj. Det är det som är viktigast.

Hunden i filmen har inget namn, vilket namn skulle du ge den?

– Det är en bra fråga! Hunden heter på riktigt Brially, men om jag kunde ge hunden ett namn i filmen skulle det förmodligen bli Buddy, eftersom det både byter vän och är ett namn.


Om The Mountain Between us:

Kate Winslet och Idris Elba i The Mountain Between Us.
Kate Winslet och Idris Elba i The Mountain Between Us. Foto: UIP

Släpps för digitalt köp 26/2, VOD & hyr DVD & Blu-ray 12/3, köp DVD & Blu-ray 9/4

Oscar-belönade Kate Winslet och Golden Globe-belönade Idris Elba spelar i detta spännande drama om två främlingar som efter en flygkrasch blir strandade på ett avlägset, snötäckt berg. De påbörjar en farlig resa genom ödemarken där de måste lita på varandra för att överleva i den tuffa naturen, och de båda upptäcker en styrka de inte trodde var möjlig.

The Mountain Between Us är regisserad av tvåfaldigt Oscarnominerade (Paradise Now 2005 för vilken han Golden Globe-belönades och Omar 2013 som fick jurypriset i Cannes) Hany Abu-Assad.

Extramaterial: Love and Survival: Creating Chemistry • Mountain Between Them: Shooting in Isolation • The Wilds: Survival Stunts • Deleted Scenes • Director’s Commentary by Hany Abu-Assad

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL