Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alva Bratt och Tea Stjärne om Netflix Barracuda Queens: Blir vad det blir

Alva Bratt och Tea Stjärne om Netflix Barracuda Queens: "Blir vad det blir"

  • Netflix
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Intervju
04 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Intervju
04 juni 2023

Är de redo för en eventuell "Young Royals-effekt"?

Filmtopp träffade Alva Bratt och Tea Stjärne på en pressdag med Netflix inför premiären av deras nya serie "Barracuda Queens". Det blev ett härligt samtal med många skratt och en djupare inblick bakom kulisserna på produktionen.

Alva Bratt och Tea Stjärne från Barracusa Queens
Alva Bratt och Tea Stjärne. Foto: Filmtopp.

Ett imponerande team bakom produktionen

Filmtopp fick äran att träffa de nya Netflix-drottningarna Alva Bratt och Tea Stjärne på en pressdag med inför premiären av serien Barracuda Queens. Serien utspelar sig under 90-talet och kretsar kring fem kompisar som kallar sitt gäng för "Barracuda Queens". Efter att ha bränt pengar de egentligen inte har på festande i Båstad börjar de begå inbrott i villor i Djursholm. De fortsätter därefter sin stöldturné för spänningens skull.

Tjejerna öppnade upp om det imponerande och proffsiga teamet bakom produktionen.

– Där har vi haft det väldigt lyxigt, vi har fått jobba med proffs med lång erfarenhet som satt sig in i den här serien för att verkligen göra den till det bästa. Vi har haft fantastiska filmfotografer, Ragna och Iga är jättebra på sitt jobb och gör verkligen varje bild till det där lilla extra, berättar Tea samtidigt som Alva instämmer.

Alva Bratt och Tea Stjärne i Barracuda Queens
Alva Bratt och Tea Stjärne. Foto: Filmtopp.

Är de redo för en eventuell "Young Royals-effekt"? 

En av Netflix svenska produktioner som blev en succé över en natt är serien Young Royals. Vi frågade tjejerna om de känner sig förberedda om Barracuda Queens skulle få samma slagkraft världen över.

– Det här är en stor grej, att den visas i 190 länder är liksom, what!? Man kan inte riktigt greppa det. Man kan nog inte förbereda sig på det, säger Tea.

– Nej, jag tror inte att man kan förbereda sig på något sådant. Nu tänker man inte ens i någon term över huvud taget. Det blir vad det blir, det kan bli vad som helst. Antingen slår den eller så gör den inte det. Man kan inte riktigt se publiken framför sig, men vi hoppas att folk kommer att tycka om den, tillägger Alva.

Det som väntar tjejerna nu är att Alva precis har påbörjat inspelningen av Michaela Hamiltons En del av dig som har premiär på Netflix 2024, där spelar hon rollen som en kär vän till huvudkaraktären. Tea har inget projekt på gång just nu utan ser fram emot en lång, härlig sommar och är öppen för fler jobb. I och med tjejernas, rakt av enastående, prestationer i den här serien så har vi en känsla av att Tea kommer att bli uppbokad snabbare än blixten. Så vi får se huruvida det blir en lugn sommar för Tea.

Missa inte "Barracuda Queens" som har premiär på Netflix den 5 juni.

NÄSTA ARTIKEL