Kris Marshall pekar ut bästa avsnittet i Beyond Paradise: "Verkligen roligt"

Kris Marshall pekar ut bästa avsnittet i Beyond Paradise: "Verkligen roligt"

Eric Diedrichs
28 februari 2023 kl. 16:02
ANNONS
ANNONS

Pekar ut sina favoriter

Under 2000-talet slog Kris Marshall igenom stort med "Love Actually" och "Jämna plågor". Nu är han aktuell med "Beyond Paradise" en spinoff på älskade "Mord i Paradiset".

Att svenskarna har en unik kärlek för brittisk TV har även Kris Marshall märkt som är aktuell med den nya serien Beyond Paradise – en spinoff på oerhört populära Mord i Paradiset. När jag pratar med honom över videolänk är det tydligt att stjärnan från klassiker som Love Actually (2003), Jämna plågor (2000-2005) och Trångt i kistan (2007) känner starkt över att vara tillbaka i rollen som DI Humphrey Goodman, snuten han spelade i just Mord i Paradiset. Men att hans karaktär skulle få en egen serie förvånade honom.

– Det var en överraskning när jag först hörde talas om serien. Man pratade om det väldigt löst någonstans runt runt 2019, något år efter att jag lämnade Mord i Paradiset. De frågade om jag ville göra en spinoff och jag sa att jag skulle älska att göra det, men jag vet inte nära det skulle kännas bekvämt sett till att jag lämnade serien. Sen kom covid och ingen gjorde någonting, alla var hemma. Det satte bollen i rullning på något vis.

Beyond Paradise
Foto: BritBox

Säsongens bästa avsnitt koras

När nya diskussioner om serien kom på tal under 2021 var Kris glad men skeptisk. Han tryckte på att serien måste skilja sig från originalet för annars "skulle det inte finnas någon poäng" med att göra den.

– Det hade varit slappt och fel anledning till att göra en ny serie. Tony Jordan [seriens författare] har gjort fantastiska TV-dramer, när han skrev det första avsnittet var det helt annorlunda mot Döden i Paradiset. Jag tyckte det var fantastiskt. Sedan skickade han mig det andra avsnittet och det var till och med ännu bättre. Oftast lägger man allt krut på första och sista avsnittet och låter det andra och tredje vara sämre, nästan som en eftertanke. Men här är de avsnitten riktigt, riktigt starka. Det är en riktigt stark serie.

Om alla avsnitt är så bra, har du någon favorit?

– Jag älskar verkligen det tredje avsnittet. Beyond Paradise är en mer av en personlig historia om ett par och deras upp och nedgångar. Och det är väldigt talande och bitterljuvt i avsnitt ett och två, men det tredje avsnitt handlar om en konsttjuv och det är verkligen roligt.

Kris Marshall pekar ut sina favoriter

Kris Marshall har genom åren medverkat i över 50 TV-serier och filmer. Han brister ut i skratt när jag ber honom peka ut några dolda guldkorn för fansen.

– Vilken bra fråga, jag skulle säga att det finns många! Det är en serie jag gjorde 2004, som heter My Life in Film. Den är i mitt tyckte något av de bästa jag någonsin har gjort. Den handlar om en kämpande författare och i varje avsnitt blir hans liv som olika berömda filmer. Andrew Scott och jag var unga när vi var med i den och det är fortfarande en av mina favoriter. En annan är Funland, som nominerades till en BAFTA. Det finns massor att njuta av, gräv och titta, skrattar Kris.

"Beyond Paradise" finns att streama på BritBox.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL