Intervju: Taron Egerton och Mark Strong om Kingsman 2

Intervju: Taron Egerton och Mark Strong om "Kingsman 2"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 29 januari 2018 kl. 19:01

Taron Egerton och Mark Strong pratar "Kingsman: The Golden Circle".

Kingsman 2 intervju
Foto: 20th Century Fox

Taron Egerton är främst känd för att ha spelat huvudrollen i Kingsman: The Secret Service och medverkat i dramafilmen Testament of Youth. Han har även setts till i thrillern Legend (2015) och varit stjärna i biografin Eddie the Eagle, från 2016. Till Kingsman: The Golden Circle återvände han i rollen som spionen Eggsy.

Mark Strong känner vi igen från fler kända filmer, bland annat Revolver, Kick-Ass och just Kingsman. Till Kingsman: The Golden Circle återvände även han i sin roll, som Merlin.

Hur utvecklas era karaktärer i den här filmen?

– Vad som är extra roligt med den här filmen är att vi får se att Eggsy har förändrats och utvecklats sedan den första filmen. Det har gått några månader, eller ett år, sedan Merlin och Eggsy lyckades rädda världen. Och du får intrycket att han är lite mer säker nu. Han har några uppdrag på sitt bälte och en flickvän han försöker vara god mot. Han vill ha ett bra förhållande med henne, men han är lojal mot sitt arbete som kommer i vägen för dem, säger Taron Egerton.

– Merlin har gått tillbaka till sitt vanliga jag. I den första filmen får han kliva in för att rädda världen, men i början av den andra filmen är Eggsy ute på fältet igen och Merlin är hans ögon och öron. De har räddat världen, och har nu en relation till varandra, men nu måste de göra det igen, säger Mark Strong.

Och Merlin har ett gäng sköna ögonlick. Vid ett tillfälle sjunger han... 

– Jag får sjunga, men jag skulle inte beskriva mig som en sångare till skillnad från Taron, säger Mark Strong.

– Jag tycker att Mark sjunger helt lysande i filmen!, säger Taron Egerton.

Det som är så bra med John Denver-låten [Country Road] är att den kan vara intim och liten, samtidigt som du kan vidga ut den. Det är vad jag gör. Jag tror jag säljer in den bättre än vad jag träffar tonerna, säger Mark Strong. 

Kändes den här filmen större och mer våghalsig än den första? 

– Det var några fantastiska miljöer i den första filmen, men jag minns första dagen jag klev in på inpelningsplatsen av Poppy land I Golden Circle] och det nästan var som en småstad. Jag minns att jag tänkte 'Wow! Vi har steppat upp ett snäpp.' Flera platser i den första filmen var väldigt storskaliga, men bara en tredjedel så stora som Poppy Land. Det var ett tillfälle då jag tänkte 'Vi gör något lite större här', säger Taron Egerton.

– Den allra första scenen vi spelade in [till The Golden Circle] var över de förstörda kvarlevorna av Kingsman-butiken. Och för bara den scenen skapade de en hel aveny med förkolnade spillror. Det var regn, natt, och det var en enorm tagning för den scenen. Jag tror inte att något annat spelades in där. Och det var första dagen – så du insåg att du hade något stort framför dig!, avslutar Mark Strong.

Vill du läsa mer intervjuer om "Kingsman 2" hittar du den med ikonen Jeff Bridges här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL