All Inclusive

Intervju: Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Jennie Silfverhjelm (All Inclusive)

Axel Diedrichs
Uppdaterad 16 mars 2022 kl. 15:03 | Publicerad 10 november 2017 kl. 16:11

Filmtopp har träffat skådespelarteamet från "All Inclusive" för en intervju - "I rummet är känslan stark"

Suzanne Reuter, Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm i "All Inclusive"
Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media

Inför premiären av Karin Fahléns film "All Inclusive", en remake av den danska filmen med samma namn från 2015, fick Filmtopp träffa familjeäventyrets huvudstjärnor.

Det var i pressfotorummet på At Six Hotel, som Axel slog sig ned tillsammans med Suzanne Reuter, Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm för att prata om deras upplevelser av filmen. All Inclusive handlar om mamma Inger (Suzanne Reuter) och hennes två döttrar Malin (Jennie Silfverhjelm) och Tove (Liv Mjönes), som åker på en chartersemester i Kroatien. Men precis innan de lämnar Sverige, berättar Inger att hennes man har lämnat henne. Malin och Tove har plötsligt ett uppdrag, att få Inger att återigen må bra.

"När jag läste manuset skrattade jag högt"

I rummet är känslan stark, inför premiären av filmen är det laddat. För skådespelartrion verkar det vara större förhoppningar än farhågor.

- Det är som alltid nervöst, för plötsligt ska människor tycka till om det här och det kan ju gå hur som helst, säger Jennie.

- Det ska bli roligt! Jag har jobbat mycket med komedi och jag vet att människor har olika sorters humor. Därför är jag inte särskilt orolig för hur den ska tas emot. Jag tycker att vi har gjort ett jättebra jobb. Gillar du zombiefilmer kanske du inte gillar det här, säger Suzanne.

Hur mottagliga är ni för kritik?

- Det rör mig inte så mycket. Jag vet vad jag tycker är roligt, säger Suzanne. 

- Jag kan vara känslig, men jag anpassar hur mycket jag läser av det som skrivs beroende på projektet. Sen försöker jag se på det lite ur Jean Sibelius perspektiv, han sa, "det har aldrig rests en staty över en kritiker", säger Jennie.

Läsningen av manuset gjorde skådespelarna hungriga på "All Inclusive"...

- Jag drogs åt att manuset är så karaktärsdrivet, säger Liv.

- När jag läste manuset skrattade jag högt och då kände jag en stor potential, säger Jennie.

Jennie Silfverhjelm om sin film "All Incllusive"
Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media

Har ni sett originalfilmen?

- Jag tycker att vi gör en 2.0-version på filmen, den här känns mer uppdaterad, säger Liv som syftar på den feministiska aspekten i berättandet.

- I den filmen är Antonio mest en strandraggare. Jag tycker framförallt att Goran [Bogdan] gör stor skillnad, och ett fantastiskt porträtt i den här versionen. Han är en känslig kille som ger rollen något annat, säger Suzanne. 

- Jag vet inte om det är så många som känner till att det här är en remake. Vi och danskarna är dåliga på att se varandras komedier, säger Jennie.

I filmen är det en väl skildrad familjerelation, med skarpa svängar från att familjemedlemmarna är överens till att de vill köra över varandra. Det svängiga skådespeleriet ger filmen energi.

Hur jobbade ni fram er kemi?

- Jag och Liv gick tillsammans på scenskolan, så vi känner varandra väl sedan tidigare. Och Suzanne är för mig orsaken att jag är skådespelare, så det är en stor ynnest för mig att arbeta med henne. Att hon spelar min mamma känns som att cirkeln slutits för mitt skådespelarliv. Hade hon gjort den här filmen för trettio år sedan hade hon gjort den rollen jag gör. Jag känner ett stort släktskap med Suzanne, säger Jennie.

- Ni kan tro att vi skådespelare träffas mycket utanför och jobbar fram riktigt bra kemi, men egentligen kanske vi inte ens träffats innan. Det är bara att spela texten, där finns svaret! Sen kan det ju svänga mer eller mindre men det har med begåvning att göra tror jag.. När jag arbetade med Henrik Dorsin första gången kände jag verkligen att “oh, det här svänger!”, säger Suzanne. 

- Sen har man haft antagonister som man inte alls känner något motspel av, att det känns som att vi gör varandra jättedåliga. Men det märks inte, för vi är skådespelare, säger Suzanne. 

"Vi blev blåa"

Liv Mjönes intervjuas om hennes film "All Inclusive"
Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media

Fanns det stora utmaningar för er med att göra “All Inclusive”?

- När vi spelade in vattenrutschkana-scenen var det fruktansvärt kallt i badet. Det ser härligt ut på bild, men stället var stängt för säsongen, säger Liv. 

- Inga varma duschar heller! Jag vinterbadar gärna, men här var vi i poolen så länge att vi blev blåa. Jag tänkte “det här går inte", säger Suzanne. 

Vilken är er största behållning från projektet?

- Jag uppskattade verkligen att arbeta med inspelningsteamet, de var jätteduktiga och hade arbetat på Game of Thrones och BBC. Vi arbetade så nära att vi blev vänner, säger Jennie.

- För mig är det lyxen att få göra film, man blir upphämtad och avhämtad, får frukost och lunch, blir sminkad. Sen jobbade vi med ett fantastiskt team och ett bra manus, säger Suzanne.

Föredrar du att göra film före teater?

- Nej, det gör jag inte. Sammanhangen är olika. Det här var ett bra sammanhang. Det var nästan som semester!

Suzanne Reuter i intervju om hennes film "All Inclusive"
Foto: Kevin Lindén/Filmtopp Media

Vi är givetvis nyfikna på vilken som är skådespelarnas favoritscen ihop. Efter att de tänkt tillbaka på filmen en stund verkar de nöjda med många scener. Men en som sticker ut är den där Malin och Tove garvar åt att Inger tvättar sig i skrevet. Den är smärtsam, kul och framförallt väldigt viktig för balansen i deras relation - här känns de verkligen som en familj. 

- Min favoritscen är inte när jag står i duschen, men den måste göras! Vi hade många roliga scener. Jag gillade verkligen min avslutningsscen med Goran, säger Suzanne. 

Känner ni att ni fick era karaktärer dit ni ville?

- Jag hoppas och tror det. Det kändes som att vi fick dit vår gemensamma vision för karaktärerna. Men det får publiken avgöra, säger Suzanne som får medhåll av Liv och Jennie. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL