Cirkeln

Intervju: Charlie Petersson (skådespelare, Cirkeln)

Sebastian Håkansson | Intervju
25 februari 2015
Sebastian Håkansson | Intervju
25 februari 2015

Filmtopp.se har intervjuat Charlie Petersson som spelar Wille i filmen "Cirkeln".

 

Charlie Petersson

Charlie Petersson

Du är just nu aktuell i den kritikerrosade filmen Cirkeln där du spelar Wille. Hur fick du rollen? 

Castingregissören Victoria Svanell hittade mig och ringde in mig för en provfilmning. Jag tyckte inte att det gick särskilt bra men de ville se mig en gång till och efter fyra provfilmningar ringde vår regissör Levan Akin in mig på ett möte och berättade att jag skulle spela Wille. Jag blev självklart jätteglad.

Hur förberedde du dig inför rollen?

Läste boken såklart, och tittade på några filmer Levan gav mig som inspiration. Och jag spenderade en vecka tillsammans med dom sex tjejerna i en workshop där vi tränade Meisnerteknik bland annat [tekniken syftar på att lära sig lägga fokus på sina motspelare istället för sig själv].

Formade du din karaktärstolkning efter din läsupplevelse av boken Cirkeln?

Jag tyckte personligen att boken var riktigt bra skriven. Efter att jag läst den såg jag Wille som mer douchebag än vad Levan gjorde och till en början spelade jag honom "porrig", som Levan kallade det. Levan ville ha honom mer godhjärtat och omedveten och när jag såg resultatet så är det inget snack om att det var helt rätt väg att gå med karaktären.

Vad har varit mest intressant med att medverka i svensk storfilm?

Att få lära känna och jobba med alla dessa fina och talangfulla människor.

Innan Cirkeln hade du en roll i American Burger, kan du berätta mer om det?

American Burger var en indie som kom till mig väldigt plötsligt. De hade bara några dagar kvar innan de skulle börja filma och hade ännu inte castat rollen som Camera Nerd, som är en rätt stor roll. Jag gjorde en audition, de tyckte om mig och några dagar senare satt jag på ett flyg till Östersund. Det var några roliga veckor och framförallt kul att få jobba med brittiska och amerikanska skådespelare.

Vad har du för ambitioner med skådespeleriet?

Att bli bättre och bättre. Och att få fortsätta göra bra projekt med duktiga människor. Det spelar ingen roll om det är en storfilm eller en liten kortfilm så länge projektet är bra.

Har du några fler filmprojekt på gång?

Jag har skrivit en TV-serie som blev upplockad av LittleBig Productions. Vi har precis filmat pilotavsnittet, där jag och Vincent Grahl (Gustav i Cirkeln) spelar huvudrollerna. Om allt flyter på hoppas vi att kunna filma hela säsongen i sommar. Vi gör American Burger 2 i September på antingen Island eller något land i Baltikum och förhoppningsvis går Cirkeln så pass bra att vi får fortsätta och sätta igång med produktionen av Eld (andra boken i Engelsforstriologin).

Med det tackar vi på Filmtopp.se Charlie Petersson och önskar honom fortsatt framgång i karriären.