Intervju: Jeff Bridges (Kingsman: The Golden Circle)

Intervju: Jeff Bridges (Kingsman: The Golden Circle)

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 28 januari 2018 kl. 13:01

Jeff "The Dude" Bridges berättar om Kingsman: The Golden Circle och att spela cowboy.

Vi känner alla till denna gigant som har förgyllt filmvärlden med sin närvaro i över 50 år. Jeff Bridges belönades med Oscarstatyetten för bästa skådespelaren med sin insats i Crazy Heart (2009) och nominerades för sina roller i Den sista föreställningen, Thunderbolt and Lightfoot, Starman, The Contender, True Grit och Hell or High Water. Hans andra filmer inkluderar favoriter som: Tron, Jagged Edge, The Fabulous Baker Boys, The Fisher King, Fearless, The Big Lebowski, Seabiscuit, Iron Man, och The Giver. I Kingsman: The Golden Circle spelar han Champagne, eller ”Champ”, ledaren av ”Statesman”, en amerikansk motsvarighet till Kingsman.

Var i ligger likheterna och skillnaderna mellan en Kingsman och en Statesman?

Båda vill rädda världen, det är allt de bryr sig om. Deras skillnader måste ligga i vissa kulturella aspekter och i deras accenter. Jag pratade om detta med Colin [Firth]. Det finns en gemensamhet mellan skådespelare. Du tänker att det skulle kunna finnas en krock mellan amerikanska och engelska skådespelare men det är inte riktigt sant. Vi är alla med i spelet. Det är som en avancerad ”låtsaslek” du hade när du var barn.  ”Vi har någonting att göra och låt oss göra det med så mycket glädje vi kan”.

Du ska tydligen har sett till din egen fader, Lloyd, som en inspiration när du skapade din karaktär för den här filmen?

En av de saker jag gör när jag förbereder mig inför en roll, eller snarare det första jag gör, är att se till mitt eget liv. Jag tänker på aspekter i mig själv och mitt eget liv som kan fungera till karaktären. Jag kan kanske förstärker vissa av dem, medan jag skrotar andra. Min pappa, Lloyd Bridges, passande för den här filmen.

Ser du på Champ som en modern cowboy?

Jag tror det. Det har snackats om en tredje film och vi kommer att klura ut mer av hans historia inför den. Jag jobbar fortfarande på den frågan, men sett till hans utseende skulle man tro att han är något av en cowboy.

Du har spelat en del ikoniska cowboykaraktärer under åren. Varför tror du att det är så?

Det var en fantastisk historisk tid och det finns väldigt olika sorters cowboys. Du har cowboys som Gary Cooper. Min fader var med i High Noon med Gary, som var väldigt behärskad och rak. Du har ”Gabby” Hayes, Slim Pickens, John Wayne; det finns alla möjliga karaktärer att hämta från. Jag älskar att spela cowboys. Det är väldigt roligt.

När du ser på actionscenerna i "Kingsman", är du lite avundsjuk på de andra skådespelarna eller är du glad över att din karaktär mest jobbar bakom ett skrivbord?

Det är blandat. Jag var väldigt imponerad av Colin. Den där actionscenen i den första filmen, med Colin i kyrkan, kommer vi att mäta andra scener mot i hundra år! Den var så välgjord att jag tänkte att "det vore roligt att få göra något sådant". I mig själv finns ett barn och en gammal man, och barnet säger ”Yeah, man!”, medan den gamle mannen säger ”Ouch!”.

Och med tackar vi Jeff Bridges för den här intervjun. Senare i år kommer vi att kunna se honom i thrillern "Bad Times at the El Royale". Läs också vår artikel om kommande biofilmer för att få tips på olika pärlor vi har att se fram emot.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL