Intervju: Christine Meltzer och Björn Kjellman

Intervju: Christine Meltzer och Björn Kjellman

Axel Diedrichs | Intervju
30 september 2016
Axel Diedrichs | Intervju
30 september 2016
Intervju: Christine Meltzer och Björn Kjellman
Foto: Axel Diedrichs, Filmtopp.se.

I samband med premiären av den nya romantiska komedin "Jag älskar dig – en skilsmässokomedi", har Filmtopp haft nöjet att träffa huvudrollsinnehavarna Björn Kjellman och Christine Meltzer. I filmen spelar de Gustav och Marianne, ett par som efter en äktenskaplig kris slungas ut i det hårda singellivet. Det råder god stämning och Björn berättar att de avslutade inspelningen för ungefär ett år sedan och att allt känns bra inför premiären. När jag frågar om hur det var att jobba med ett så pass laddat tema som skilsmässa tystnar båda till innan de börjar skratta. Björn svarar:

– All komedi utgår ifrån en smärtpunkt. Och all romantisk komedi utgår ifrån att ett par krisar eller precis har träffats och ska jämka ihop sig. Det är alltid människor i kris, vilket är det väldigt kul att jobba med. Människan är rolig när hon krisar.

För Björn var den största utmaningen med sin karaktär att hitta balansen mellan vad som gör Gustav trovärdig och vad som gör honom för mycket. För Christine såg det lite annorlunda ut.

– När jag spelade mot Martina Haag, så visste jag verkligen inte hur hon skulle reagera i en scen där jag träffar hennes kille. För varje omtagning blev det annorlunda. Hon hade fått en regi som jag inte visste om, vilket  var väldigt, väldigt spännande.

Var hittade ni er inspirationen till Gustav och Marianne?

[B] – Jag hittade mycket inspiration hos regissören själv. Det är inte hans liv vi beskriver, men snarare hans erfarenheter. Han växte upp på Östermalm och jag tror att han ville berättar om hur det livet är, och om sin egen oförmåga.

[C] – Jag ville bara förstå Marianne och hur hon mår. Det var liksom inte: “oj, vilken svår roll, jag kan inte förstå hur hon har det”, utan jag kan föreställa mig hur det skulle vara att ha en tråkig man hemma.

[B] – Och snygg!

Ni är båda väletablerade skådespelare, men går ni någonsin till jobbet osäkra på om ni kommer att klara av uppgiften som krävs av er?

[B] – Nej, jag har aldrig tänkt så. Precis som med alla arbeten måste också vi lösa olika uppgifter. Man ska inte utgå ifrån att detta kommer att gå åt helvete, i så fall ska man nog låta bli att jobba med film.

[C] – Snarare tvärtom! Jag har jobbat åtminstone tjugo år framför kameran. När jag går till jobbet vågar jag lita på att dagens insats kommer att bli någonting, även om jag inte alltid vet vad. Så var det även när jag första gången träffade Björn under den här inspelningen.

Intervju: Christine Meltzer och Björn Kjellman
Foto: Nordisk Film

Björn, du ska vara med i Hannes Holms kommande TV-serie, "Delhis vackraste händer", som utspelar sig i Indien. Levde äventyret upp till dina förväntningar?

– Ja, verkligen! Det är väldigt kaosartat där, så jag fick lära mig att släppa på mitt kontrollbehov. Allting tog hela tiden två timmar extra och det var bara att acceptera. Det var överlag väldigt spännande eftersom det hela var min idé. Jag hade läst boken som serien bygger på, och gick fram till rätt personer och sade att någon borde göra film av det här.

Christine avslöjar i sin tur att hon är klar med en ny komedi-serie på Kanal 5.

– Serien, som ännu är obetitlad, utspelar sig på skärgården där en familj ska samsas. Den har massvis med soliga miljöer, så jag kan tänka mig att den har premiär nån gång i vinter. 

Hur upplevde du övergången från formatet vi är vana att se dig i till att göra långfilm?

– Jag tyckte inte att det var någon som helst skillnad. Men det är klart att det känns lyxigt när du gör en långfilm som ska gå på bio!

"Jag älskar dig – en skilsmässokomedi" har biopremiär idag (30/9) och de båda stjärnorna kommer fira premiären på klassikt manér:

– "Vi ska festa!". "Det blir vin, öl och bubbel", avrundar Christine.

LÄS OCKSÅ: Recensionen Jag älskar dig - En skilsmässokomedi