Intervju: Woody Harrelson (Apornas planet: Striden)

Intervju: Chad Rook (Apornas Planet: Striden)

Uppdaterad 09 december 2019 kl. 13:12 | Publicerad 17 juli 2017 kl. 17:07
ANNONS
ANNONS

I en exklusiv intervju berättar Chad Rook om sina nya framgångar och kommande projekt.

Chad Rook i "Apornas Planet: Striden"

Apornas Planet: Striden har precis haft premiär och mottagits av strålande recensioner. Filmtopp tog tillfället i akt att checka av pulsen med en av skådespelarna från filmen, Chad Rook som spelar Boyle. 

Hur var det att bli regisserad av Matt Reeves, som också var manusförfattare för filmen?

– Matt Reeves är ett GENI. Jag älskar att jobba med regissörer som också är filmfotografer eftersom de har full förståelse för varje bild och vinkel och kan storyn inifrån och ut. Man känner sig väldigt säker på inspelningen när skeppet styrs av någon som man kan lita på till 100 procent.

Chad Rook och Woody Harrelson under en visning av "Apornas Planet: Striden".

Kan du berätta lite om din karaktär Boyle?

– Han är inte en speciellt trevlig person, publiken kommer att älska att hata honom. Han är också Woody Harrelsons karaktär The Colonels högra hand och go-to soldat. Inget kan stoppa Boyle från att stoppa hotet, som tyvärr för Boyle är aporna och han har inga problem att ta hand om det på vilket sätt som än krävs.

LÄS OCKSÅ: vår tidigare intervju med Chad Rook

Många är fascinerade av de fantastiska visuella effekterna i filmerna och hur verkliga aporna ser ut. Vad tyckte du själv om filmen när du först fick se den i sin helhet?

– Jag såg nyligen hela filmen på premiären i New York och var jätteimponerad. Inte bara av de visuella effekterna utan också av hur bra själva storyn porträtterades på stora duken. Jag visste ju storyn från manuset, men jag var fortfarande chockad över hur mycket filmen påverkade mig känslomässigt.

Intervju: Chad Rook (Apornas Planet: Striden)

Har du något speciellt roligt minne från inspelningen?

– Det är en scen i filmen där jag står ansikte mot ansikte med Rocket, som i slutar med att han kastar skit på mig. När scenen filmades använde de en maskin till att slunga skiten mot mig för att träffa rätt. Tyvärr var inte den här maskinen speciellt pricksäker och det slutade med att jag fick göra många omtagningar där jag får skit skjutet rakt i mitt ansikte, öron, nacke, panna och så vidare. Det innebär inte alltid guld och gröna skogar att vara skådespelare.

Intervju: Chad Rook (Apornas Planet: Striden)

Första filmen hade premiär redan 1968 och sedan dess har det blivit flera filmer och försök till tv-serier. Vad tror du är anledningen till att franchisen har lyckats fånga en publik i snart 50 år?

– Karaktärerna är så pass intressanta och olika att det lockar publiken att vilja veta mer om dem. Nu är också de visuella effekterna så realistiska att du helt och hållet glömmer bort att karaktärerna som du tittar på inte är riktiga.

LÄS OCKSÅ: Vår recension av "Apornas Planet: Striden" (2017)

Vad har du på gång härnäst i din karriär?

– Jag kommer att återvända till inspelningen av den nya sjöjungfru-serien Siren, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Det är en av de bättre manusen jag har läst för TV på länge och jag tror att det kommer att popularisera sjöjungfruar på samma sätt som The Walking Dead lyfte fram zombies. Utöver det kommer jag också att vara med i den nya Jeremy Piven serien Wisdom of the Crowd och förhoppningsvis också återvända till inspelningen av tv-serien Timeless eftersom vi just fått godkännande att spela in en andra säsong.

Tack Chad och lycka till med alla framtidsplaner!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL