Intervju: Woody Harrelson (Apornas planet: Striden)

Intervju: Chad Rook

Uppdaterad 09 december 2019 kl. 14:14 | Publicerad 29 augusti 2016 kl. 19:41
Chad Rook (till höger) i filmen "Devil, Devil, Devil"
Chad Rook (till höger) i filmen "Devil, Devil, Devil"

Han är “The Weather Wizard” i TV-serien The Flash och har även medverkat i den populära serien Supernatural. Han är aktuell med en film som han både har skrivit, regisserat, producerat och spelar huvudrollen i. Dessutom kommer han vara med i nästa års efterlängtade War for the Planet of the Apes. Filmtopp har pratat om allt detta och lite till med den kanadensiska multitalangen Chad Rook.

Chad befinner sig i delstaten Albertas prärie där han hälsar på sin familj och tar några veckor ledigt innan hans nästa filmprojekt drar igång. Nyligen hade hans senaste film, The Perfect Pickuppremiär.

– Det är en komedi om fyra killar som försöker hitta det perfekta sättet att charma tjejer på i dejtingvärlden. Med filmen ville jag tillbaka till komedin. Det var där jag började, på stand-up-scenen, men har till största delen drivits framåt av mörkare roller.

I filmen spelar Chad karaktären Adam, en snäll kille som inte får förhållanden att fungera.

– Adam är en normal kille, som hela tiden hamnar i konstiga situationer med lustiga karaktärer. Jag känner igen mig eftersom jag också ofta hamnar i situationer som jag bara kan skratta åt, “händer detta här verkligen?”. Sen var det jättekul att få agera mot galna karaktärer som Corey (Nathan Witte) och Greg (Derek Gilroy).

Enligt Chad är den största utmaningen med att göra independent film att hålla budgeten.

– Tiden är begränsad på varje inspelningsplats och du måste hinna filma alla scener flera gånger från olika vinklar. Ibland filmade vi till och med 24 timmar om dagen. Independent-inspelningar visar vilka som vill göra film resten av livet, inspelningar med större budgets är inte alls lika krävande. När du spelar huvudrollen, regisserar och leder ditt team kan det bli jobbigt, speciellt när du i princip jobbar dygnet runt.

Sett till alla roller du hade i filmskapandet hade du stor kontroll över vilken riktning filmen skulle ta. Hur tycker du att slutprodukten överrensstämmer med din ursprungliga vision?

– Slutresultatet är faktiskt väldigt nära. Jag gjorde mina egna storyboards till filmen och jag och chefsfotografen Frederik Füssel följde dem noggrant. Vi hade också riktigt bra komediskådespelare, vilket ledde till en del improvisation. Jag tror faktiskt att slutresultatet var bättre än vad vi hade planerad.

[video width="1920" height="1040" mp4="http://www.filmtopp.se/wp-content/uploads/2016/07/FILM-SCENE.mp4"][/video]

Chad har en ny långfilm i pre-production, Walk the Walk. En komedi om sporten gång. De ville ta något som redan ser roligt ut och lägga till ännu mer komik. Planen är att filma i Kelowna, Kanada, senare i år.

– Det ska bli kul att prova en renare typ av komedi med ännu fler over-the-top karaktärer. Även om jag skrev manuset själv för The Perfect Pickup, så jobbade jag ändå fram handlingen med andra. Men Walk the Walk är helt och hållet min egna idé. Filmen har också en större budget och ett större produktionsteam, så jag kan jag fokusera mer på handlingen och de kreativa aspekterna.

Att säga att Chads schema är fullspäckat är en underdrift. Utöver sina egna filmer är han också aktuell med en roll i War for the Planet of the Apes som kommer ut nästa år.

– Samtidigt som vi filmade Pickup fick jag flera gånger lämna inspelningen för att gå på audition för Apes. Det är lite lustigt när den assisterande regissören får ta över för regin för att regissören är på auditions för andra projekt. Först var det tänkt att jag skulle spela apa, så de skickade mig till "apskola" för att lära mig att prata och gå som en apa. Sen bad regissören och producenterna mig att läsa för en större människo-roll. Efter några fler auditions och möten med filmteamet, så hade vi karaktären Boyle, som är Woody Harrelsons karaktärs näst högsta befälhavare. Boyle är ingen trevligt människa, men jag tror att ni kommer att älska att hata honom. Det är en bra roll och det är ju som sagt klimax i Caesars story. Tidigare har de haft “rise” och “dawn” och nu är det “war”.

Hur var det att agera mot Woody Harrelson?

– Woody Harrelson är precis som du tror att han är. Rolig, omtyckt, lite hippie, old school, svarar inte ens i sin egen telefon och en av de snällaste människorna. Han är väldigt professionell, men har alltid roligt på inspelningen. Att få jobba med honom och Andy Serkis, som spelar Caesar i filmen, är en av de mest givande erfarenheterna jag har haft som skådespelare. Det var också givande att se de andra skådespelarna spela apor. Att kunna urskilja om de spelade gorillor eller orangutanger bara på sättet de rörde sig på var otroligt. Det kommer att bli en episk film.

Trots att Chad ofta spelar skurkar, så är han inte rädd för att bli typecastad. 

– Det roligaste med att spela skurkar är att de är helt olika karaktärer. Ena dagen är du ledare för ett gäng, nästa är du vampyr. Jag började inte skådespela för att spela mig själv. Jag vill hoppa in i en helt annan värld. Om du ber mig att välja mellan den snälla och den elaka karaktären kommer jag alltid att välja den elaka. Jag driver nog min agent till vansinne när han fixar auditions och jag svarar “nja, detta är inget för mig, kompis. Det är lite för tråkigt.". Jag vill ha en viss kvalitet i mina roller snarare än kvantitet. Hur kan man klaga över att få spela en superskurk mot The Flash?

Du har vunnit pris för sång, är det något som du kommer satsa mer på i framtiden?

– Jag är livrädd för att sjunga. Jag kan agera framför miljoner människor, men om du ber mig sjunga karaoke så börjar hela jag skaka. Men när jag började min karriär som modell var jag med i en stor talang convention, “Faces West”, där modeller och skådespelare tävlade mot varandra medan agenter bedömde. Jag kände mig modig på den tiden och ställde upp i alla tävlingar. En av tävlingarna var sång, vilket ger dig en bild av hur lite konkurrens det måste ha varit om jag vann.

Chad tillägger att efter sin kommande film Walk the Walkså har han några julfilmer på gång och att du kan också se honom i den kommande långfilmen Devil, Devil, Devil. Om du vill följa Chad och hans karriär(er) kan du göra det på Facebook, Twitter, Instagram eller chadrook.com. Du hittar honom under Chad Rook.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL