intervju Iain glen

Iain Glen: "Så vill jag dö i 'Game of Thrones'"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 09 december 2019 kl. 12:12 | Publicerad 17 september 2017 kl. 18:09

Iain Glen fick hela publiken att vika sig av skratt när han på Comic Con i Stockholm svarade på frågan om sin karaktärs öde.

Iain Glen på Stockholm Comic Con 2017. Foto: Carl Hempel / Filmtopp Media.
Foto: Carl Hempel / Filmtopp Media

Iain Glen har blivit ett väldigt bekant ansikte för oss som älskar TV. Skådespelaren har varit med i HBO:s bjässe Game of Thrones sedan 2011 och är en av få huvudkaraktärer som fortfarande lever. Serien är idag en monsterhit, men för de inblandade i skapandeprocessen var dess framgång långt ifrån en självklarhet.

– Jag trodde inte att Game of Thrones skulle bli den enorma hit den är. Faktiskt, var inte HBO särskilt nöjda med pilotavsnittet. De gillade inte hur vi spelade in och det fanns skådespelare de ville dumpa. Vi alla höll andan, klarar vi oss genom en säsong? Idag är serien ett fenomen.

Med den åttonde och sista säsongen på väg börjar "Game of Thrones" nå sitt slut.

– Det känns inte som att vi avrundar produktionen. Det gör det först när vi är halvvägs in i inspelningsfasen av säsongen.

Skådespelaren delade försiktigt med sig av vad han vet om de kommande produktionerna i samma universum.

– Så vitt jag vet kommer det att göras föregångare till Game of Thrones. Jag tror inte att Dan [Weiss] eller David [Benioff] kommer att dyka upp igen och skriva några framtida serier, och jag tror att de nya skaparna kommer att använda sig av nya skådespelare. Så jag tror inte att jag kommer att vara involverad på något sätt. Som showrunner måste du vara smart när det gäller att veta när något har levt sitt liv. Vi alla måste gå vidare. Men vi vill avsluta starkt.

– HBO vill säkert fortsätta serien i över tio säsonger till, men våra showrunners sa för två år sedan att vi har tretton timmars berättande kvar, och det håller vi fast vid.

"Han fick henne äntligen, och nu dör han?!"

Under frågepanelen fick Iain Glen frågan om hur han vill att sin karaktär Jorah Mormont ska dö, och av vem. Ett svar som lockade till stort garv hos publiken.

– Jag vill att Jorah ska dö av en enorm hjärtattack medan han älskar med Khaleesin. Så att folk som ser det tänker 'Nej, han fick henne äntligen, och nu dör han?!'.

Som bekant är Jorah Mormont drakkvinnan Khaleesis närmsta beskyddare, som han har obesvarade känslor för. Eller åtminstone haft...

– Om jag ska vara ärlig tror jag att Jorah har gått vidare och är mest glad över att hon återigen litar på honom. På ett mer seriöst plan tycker jag att han ska dö i krig medan han försvarar henne mot vem som än anfaller. Det vore nobelt.

Säsong 8 av "Game of Thrones" har premiär någon gång under 2018.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL