Henrik Schyffert om Spring Uje Spring och karriären

Henrik Schyffert om Spring Uje Spring och karriären

Filmtopp
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 20:09 | Publicerad 31 december 2020 kl. 16:12

"Jag kan inte göra Jönssonligan."

I Filmtopps exklusiva intervju med Henrik Schyffert berättar han om regidebuten med succéfilmen "Spring Uje Spring", att floppa på scen och karriären i stort. Det ryms även en konspiratorisk fråga om Sveriges humorelit.

Henrik Schyffert konstaterar att han inte skulle kunna göra Jönssonligan eller för den delen en regelrätt Peter Magnusson och David Hellenius-film, som han kallar det. Nej, Henrik behöver någonting avvikande för att kunna göra det bra. I fallet regidebuten blev det också någonting udda, filmen Spring Uje Spring om parkinson-sjuke artisten och komikern Uje Brandelius. Filmen hade biopremiär 18 december.

I sin filmade intervju med Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs berättar Henrik om den aktuella filmen, som nominerats till hela sex guldbaggar. Han delar också med sig om hur det är att floppa på scen och vad han anser krävs för att lyckas i underhållningsbranschen. Han blir även lite svettig när det spekuleras kring en hemlig order med honom, Josephine BornebuschJohan Rheborg och Felix Herngren

Se Filmtopps intervju med Henrik Schyffert här!

Också! Två snabba tips från Henrik Schyffert: 

Bästa skivan just nu? 

Smile and Wave som kom precis av Avantgardet. Men även den innan är jättebra, Mellan miljonprogram och Thailand. De är unika, svängiga och kul, varma och äkta. De har allting. 

Och bästa filmen? 

– Den film jag sett flest gånger på sistone är Manchester by the Sea. Den är så himla korrekt avvägd hela tiden, med klippningen och berättandet. Jag har den som en liten fyr för hur jag skulle vilja göra någonting. Sen ser jag alltid om Magnolia efter ett par glas vin på fredagskvällen. Det är ett jävla mästerverk.

För fler intervjuer --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL