Jeffrey Pierce om rollen i The Last of Us: ”Helt perfekt”

Jeffrey Pierce om rollen i The Last of Us: ”Helt perfekt”

  • HBO
Sebastian Ahokas
Uppdaterad kl. 19:02 | Publicerad 12 februari 2023 kl. 18:02

Röstskådespelaren från Last of Us i ny roll i serien

HBOs storsuccé till serie "The Last of Us" fortsätter att locka rekordpublik. I det fjärde avsnittet fick vi möta den hårdnackade karaktären Perry. Filmtopp fick chansen att intervjua Jeffrey Pierce som spelar honom.
– Perry är allt jag någonsin velat göra i en roll, säger Jeffrey Pierce.

Joel och Ellies resa i ett apokalyptiskt USA fortsätter. I det fjärde avsnittet anlände duon till Kansas City som tagits över av en militant motståndsgrupp. I denna grupp hittar vi bland annat exmilitären Perry, som spelas av Jeffrey Pierce.

– Perry är inte bara från militären, han är militären och hela hans liv har kretsat kring militären. Anledningen till varför han har överlevt är inte tur utan att vara professionell. Till slutet av femte avsnittet när hans hjärta leder honom mer än hans professionalism, säger Jeffrey Pierce.

För den som har spelat TV-spelen som HBOs serie bygger på kanske det är något bekant över Perry. Kanske inte själva karaktären, men rösten. Jeffrey Pierces distinkta röst är nämligen med i spelet - som Tommy.

– Jag var faktiskt på audition för att spela Joel i spelet, men Troy Baker gjorde det riktigt bra och han var Joel, så han fick jobbet och förtjänar det. Sen älskade jag varje minut som jag fick jobba med att skapa Tommy.  

Pierce säger att han är ett stort fan av TV-spelet och att han spelat alla versioner av spelseriens två installationer. Han berättar om hur författaren Neil Druckmann ringde honom innan inspelning och sa ”Du kommer inte fatta vad de har gjort, de har tagit allt från spelet och gjort det verkligt.”

Tommy i The Last of Us
I spelen gör Jeffrey Pierce rösten till Tommy. Här spelas han av Gabirel Luna. Foto: HBO Max

Nöjd med att inte spela Tommy

Han fick själv inte spela Tommy i serien, men säger att det inte gör något. Snarare tycker han att det var helt rätt att casta någon annan i rollen.

– Jag tror inte att jag skulle vilja ha pressen att spela Tommy. Det hade varit väldigt mycket tryck för mig att komma in och göra den rollen verklig. Jag föredrar situationer med lågt tryck, säger Jeffrey Pierce.

– En av sakerna som Gabriel [Luna] verkligen lyckades med i rollen som Tommy, är att det finns en vänlighet som är nyckeln i spelet. Det satte han på pricken. Sen kommer du nog inte hitta en snyggare eller mer karismatisk Tommy än Gabriel.

Att spelet skulle bli en serie var han övertygad redan om första gången han satt och läste TV-spelets manus.

– Manuset på papperna kom till liv direkt på ett sätt som bara händer en timme av 1 000 timmar när det kommer till TV-serier. Hade du frågat mig då om det skulle bli en storsuccé om 13 år på HBO så hade jag sagt ”Ja, det kan jag se.” Men att ta det från spelmanus till hit är som att klättra Mount Everest. 

Seriens storsuccé råder det inga tvivel om. Miljonpubliken som nu lockats till serien glädjer verkligen Pierce.

– Det är en fantastisk succé, det är löjligt. Det är nästan omöjligt att föreställa sig något tas emot så väl.Jag hoppas att detta påminner folk som gör serier att det börjar på pappret. Finns det inte på pappret, så spelar det ingen roll hur mycket pengar eller tid man lägger, det kommer inte vara bra. Finns det inte på papper och inget hjärta i berättelsen, vem ska bry sig då?

Jeffrey Pierce
Jeffrey Pierce i "The Last of Us". Foto: HBO Max

"Allt du kunnat drömma om"

Utan att avslöja för mycket så avslutas femte avsnittet med en storslagen actionscen. Att spela in den scenen minns Pierce med glädje.

– Det var allt du kunnat drömma om som ett litet barn. Det var runt 80 fullt utrustade stuntmän som lagt en månad på att träna fysik och koreografi inför scenen. Vi filmade under nätter i fyra veckor för att få med alla detaljer till den massiva scenen. Det var 100 personer som kom för att ge så mycket som möjligt till upplevelsen om och om igen.

– Det var kallt, mörkt och vi blev utsnöade ett par gånger, men det var en perfekt upplevelse och helt perfekt. 

Under intervjun kommer han flera gånger tillbaka till hur ärofyllt och mäktigt det var att vara med i en storproduktion för HBO. Någon han beskriver som det största han gjort och varit med om, trots alla hans produktioner genom åren.

– Jag borde gå i pension nu efter att ha fått jobba på HBO-scenen, säger han med ett nöjt leende och skrattar.

Med det tackar vi Jeffrey Pierce för pratstunden. "The Last of Us" finns att streama på HBO Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL