EXKLUSIVT: Denzel Washington om arbetet med Equalizer 2

EXKLUSIVT: Denzel Washington om arbetet med Equalizer 2

Filmtopp Admin
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 10:30 | Publicerad 12 januari 2019 kl. 16:00

"Vi gjorde en film människor attraheras av."

Den 21 januari släpps "The Equalizer 2" för köp och streaming. I en exklusiv intervju delar Denzel Washington med sig av arbetet med filmen.

EXKLUSIVT: Denzel Washington om arbetet med Equalizer 2
Foto: Sony Pictures

Förra året fick vi se den tvåfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren Denzel Washington i actionrökaren "The Equalizer 2", som är den första uppföljaren skådespelaren någonsin medverkat i. I en exklusiv intervju berättar han om arbetet med projektet, hur det var att återvända till den hårdnackade karaktären Robert McCall och vad han går på för att få en hint om att actionsekvenserna känns nya och fräscha.

Vad var det med just The Equalizer som fick dig att göra din första uppföljare?

– Vi gjorde en film människor attraherades av och både ville se och se mer av. Nu är vi här.

Du och Antoine Fuqua har gjort fyra filmer ihop. Fanns det något unikt i er arbetsprocess när ni gick in i Equalizer 2?

– Jämfört med andra filmer och regissörer? Jag vet inte… Jag menar, det är väldigt bekvämt att arbeta tillsammans, så du vill inte göra för många unika grejer. Man vill att det ska kännas avslappnat och bekvämt när man tar chanser och gör, så att säga, "artistiska val". Känna sig bekväm med att filmskaparen tar rätt beslut.

Har något ändrats eller utvecklats i er skådespelar/regissördynamik nu när ni har arbetat tillsammans ett flertal gånger?

– Jag tror det. Det handlar inte lika mycket längre om att känna av varandra länge utan Det finns nära till hands. Jag har arbetat med Antoine fyra gånger, Spike Lee fyra eller fem gånger. Jag tror att det är därför jag kommer tillbaka till vissa regissörer, som Ed Zwick. Eftersom vi arbetar bra ihop.

Detta är första gången du återvänder till en karaktär. Lärde du dig något nytt om Robert McCall denna gången?

– Uhm… jag hoppas det [skrattar]. Rent spontant kan jag inte komma på något bättre svar.

Vilken var den största utmaningen med att göra den här filmen och varför?

– Sekvensen i slutat var… blöt [skrattar]. Jag lämnar det så. Du vet, att filma den här stora fighten mitt i en orkan var… intressant.

Vilken bok var den senaste du läste som du inte kunde lägga ifrån dig? Och vilken är din favoritklassiker, som du tycker att alla borde läsa?

– Den första boken jag kommer att tänka på, och det är inte den senaste jag läst, är Siddharta av Hermann Hesse är en av mina favoritböcker. The Autobiography of Malcolm X var en tidigare favorit. Jag har inte läst ut Bibeln ännu, jag jobbar fortfarande på det.

Publiken älskar att se den här typen av film. Hur håller du det fräscht och spännande för dem?

– Jag försöker att hålla det fräscht och intressant för mig. Eftersom jag inte vet vad de har sett kan jag inte gå runt och tänka "Åh, jag måste göra detta. Har de sett detta eller detta?". Du får också en känsla under inspelningen av en film för vad som fungerar. Särskilt på hur filmteamet reagerar eftersom de är vana vid att se dessa saker. Så, om de är exalterade, eller om de reagerar på ett särskilt sätt, får du en bra känsla av vad som kan intressera publiken.

The "Equalizer 2" släpps på Blu-ray och DVD den 21 januari. Om det blir en tredje film återstår att se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL