Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Room

Ett möte med Tommy Wiseau

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
13 mars 2014
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
13 mars 2014
tommy
Foto: Ylva Selling.

Ylva Selling har haft den stora äran och märkliga upplevelsen att gå en biovisning av praktbottenfilmen The Room presenterad av den ökände regissören Tommy Wiseau själv. Vi på Filmtopp har därefter haft turen nog att få fråga henne om denna mystiska och "chockande" upplevelse.

- Jag såg filmen ”The Room” på Princes Charles Cinema i Soho i London för några veckor sedan. The Room är en film som fått kultstatus för att den är så dålig att den är väldigt rolig, och har inbitna fans av den mest extrema sorten. The Room visas månatligen på Prince Charles Cinema, som har nischat sig på att visa kultfilmer. När jag var där var det extra glammigt för The rooms regissör, producent och huvudrollsinnehavare var där, the one and only – Tommy Wiseau!!
 
Hur agerade publiken under visningen?
- Själva visningen liknade ingen bioupplevelse jag varit på, det var mer som en hemmabio kombinerat med en spelning. Jag tror jag hörde ungefär en replik som sades i filmen för folk skrek hela tiden ut internskämt eller kommentarer till filmen. Innan The Room visades var det frågestund med Wiseau där publiken fick ställa frågor av den mest fåniga sorten. Själva stämningen påminde om någon sorts kollektiv eufori som kan liknas vid kanske en frikyrka eller en kult eller liknande.
 
- Till exempel hade folk med sig stora kassar med plastskedar eftersom det finns en scen i filmen där en sked hänger på en vägg i cirka en sekund, utan något egentligt syfte. Därför kastade folk omkring plastskedar i tusentals och skrek ”SPOOON” så fort de fick chansen. Ett annat exempel: så fort en miljöbild på San Fransisco kom upp så skrek hela publiken med en röst: ”VIVA LA SAN FRAN-SISCO!!” och jubel och applåder utbröt.
tommy ylva
Foto: Ylva Selling

Hur var mötet med Wisseau? 

- Något som det verkar råda konsensus om är att Tommy Wiseau är spritt språngande galen och drogberoende. En annan rollinnehavare i filmen, Greg, har skrivit en bok om arbetet med The Room och om hans vänskap med Wiseau. Filmen ska filmatiseras nu. Tommy och Greg var i foajen till bion och om man köpte en souvenir fick man ta ett foto med celebriteterna. Självklart köpte jag en t-shirt. Tommy hade på sig solglasögon hela tiden och spenderade en del tid med att springa runt och kasta en boll med Greg. Greg var lite mer normal och tillbakadragen, han verkade inte helt bekväm med att visas upp som en attraktion.
 
- När vi kom fram till Tommy var han väldigt pratsam och sa något i stil med ”Where are you guys from?” och till mig: ”You look very tall and kind of pretty, are you a model or something?”. Och efter ett tag ”I´m bored guys, lets play football!!” och så sprang han iväg.
 
Är detta en upplevelse du skulle rekommendera?

Svårt att säga. Jag och mitt sällskap var i chock efteråt. Jag skulle nog rekommendera det till ett riktigt inbitet The Room fan som spenderat ändlösa timmar på The Room-forum.

Med det så säger vi på Filmtopp.se tack till Ylva. 

NÄSTA ARTIKEL