Robert Carlyle tipsar Filmtopps läsare – pekar ut favoritfilmen från karriären

Robert Carlyle tipsar Filmtopps läsare – pekar ut favoritfilmen från karriären

  • Disney+
Eric Diedrichs
15 juni 2023 kl. 18:06

Trainspotting-stjärnan tipsar Filmtopps läsare

Robert Carlyle är aktuell med TV-serien "Allt eller inget" på Disney+. I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs pekar han den egna favoritfilmen från karriären och berättar om hur det var att återförenas med 90-talets "The Full Monty"-gäng.

Med Danny Boyle-klassikern Trainspotting (1996) och Oscarsnominerade strippkomedin The Full Monty (Allt eller inget, 1997) blev skotten Robert Carlyle en internationell stjärna. Därefter blev det storfilmer som James Bond-rullen Världen räcker inte till (1999) och Leonardo DiCaprios Beach (2000) innan dunderfloppen Eragon (2006) verkade sätta stopp på Carlyles framgångar. Även om han aldrig slutade jobba kändes det nog för många som att han försvann.

Nu är han aktuell på Disney+ med TV-serien Allt eller inget, som är en fortsättning på 90-talsklassikern med samma namn. Hela ensemblen har återförenats och Simon Beaufoy står ännu en gång för manuset.

– Första dagen på set var surrealistisk. Vi hade självklart träffats för genomläsningar och så, men det träffade mig verkligen under första dagen när vi spelade in på caféet. Alla var där och alla var i sina roller. Jag kände mig som ett fan. Herregud, där är Dave, Lomper, Horse! Dessa karaktärer, som har följt mig hela mitt liv, sitter plötsligt vid mitt bort. Det var en underbar upplevelse, berättar Robert Carlyle för Filmtopp.

Robert Carlyle
Robert Carlyle i Allt eller inget. Foto: Disney+

Robert Carlyle tipsar Filmtopps läsare – pekar ut favoritfilmen från karriären

I princip alla känner till Robert Carlyles största filmer, men de mindre titlarna är det betydligt färre som är bekanta med. Vi ber honom därför att lyfta fram ett dolt guldkorn från sin filmografi, som han är extra stolt över och kan rekommendera för våra läsare.

– Oj, vilken rolig fråga. Jag vet inte om det finns några guldkorn riktigt, men det finns de titlar betyder något för mig. Jag gjorde en film som heter Summer, jag tror att det var 2008 eller nåt sånt. Jag är verkligen, verkligen förtjust i den, regisserad av Kenny Glenaan. Väldigt "Glenaansk", du vet, normal historia om vanliga människors film. Men jag tycker att den är väldigt vacker och är något som jag extra stolt över, säger Robert Carlyle till Filmtopp.

Här kan du streama: Summer (2008)

”Allt eller inget” består av åtta stycken avsitt, som finns att streama på Disney+

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL