Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Skaparna om Star Wars-serien The Bad Batch

Skaparna om Star Wars-serien The Bad Batch

  • Disney+
Ebba Pettersson | Intervju
03 maj 2021
Ebba Pettersson | Intervju
03 maj 2021

Följderna av Order 66 och Imperiets uppgång.

Mitt under firandet av den internationella Star Wars-dagen får vi ett timmes-avsnitt av den sprillans nya serien på Disney+, "The Bad Batch". Filmtopps Ebba Pettersson har intervjuat skaparna bakom serien.

Vilka är The Bad Batch?

I den sjunde och sista säsongen av Star Wars: The Clone Wars introduceras fem defekta kloner med olika egenskaper som särskiljer dem från de andra klonerna, och gör dem oslagbara i strider. Gruppen heter Clone Force 99, men är mer kända som The Bad Batch. I Star Wars: The Bad Batch får vi lära känna dem lite bättre, och samtidigt se följderna av Order 66 och Imperiets uppgång.

The Bad Batch består av: Hunter, gruppens ledare med exceptionella spårningsförmågor. Tech, den tekniskt orienterade klonen som med sitt lugna humör kan lösa vilket tekniskt problem som helst. Wrecker, gruppens muskler med en otrolig styrka och humor. Crosshair, den skarpa skytten med en uträknande personlighet. Och till sist Echo, androidklonen som blev en del av gruppen under Clone Wars.

"Blev mållös när jag såg honom spela alla karaktärer."

Filmtopp närvarade på den internationella presskonferensen inför premiären, med seriens huvudförfattare Jennifer Corbett (Star Wars: Resistance), regissör Brad Rau (Star Wars: Rebels) och röstskådespelare Dee Bradley Baker.

Baker spelar samtliga kloner (!) i serien, inklusive The Bad Batch, vilket han även gjorde i "Clone Wars". Det är imponerande att en och samma person kan spela så många karaktärer samtidigt – men hur gör han det?

– Clone Force 99 är ett steg vidare från Clone Wars-serien. Skillnaden mellan klonerna är stramare och mer precis. Karaktärerna i The Bad Batch är mycket längre ifrån varandra, och det gör det enklare att hoppa från karaktär till karaktär, förklarar Dee Bradley Baker.

– Det är imponerande se honom göra det, inflikar Jennifer Corbett. När vi först började trodde jag att han skulle ta en karaktär i taget, men att se honom spela en hel scen med alla dessa karaktärer utan en enda paus... Jag blev mållös.

Mitt under presskonferensen drar Baker fram sin Wrecker-röst, en karaktär som han beskriver som sin favorit:

– Det är roligt att spela Wrecker eftersom han är så ärlig och klar. Jag gillar såklart alla karaktärer, men Wrecker är nog den som är längst ifrån mig själv, och därför väldigt rolig att spela.

"Vi har inte sett så mycket av Imperiets uppkomst tidigare."

The Bad Batch på Disney+
Foto: Disney+.

"Star Wars: The Bad Batch" utspelar sig innan, under och efter Order 66. Den tar efter händelserna i "Episod III: Mörkrets hämnd" – en intressant och betydelsefull tidsperiod i universumet.

– Den här tidsperioden är en av anledningarna till att jag blev så taggad på serien. Förutom den udda gruppen med karaktärer, kändes det fängslande och engagerande att titta på en serie där vi får se klonerna göra vad de är skapade för att göra, säger Corbett.

– Jag är taggad på det här, som ett Star Wars-fan, inflikar Brad Rau. Vi har inte sett så mycket av Imperiets uppkomst tidigare.

Corbett förklarar vidare att det kändes spännande att se hur Clone Force 99 skulle anpassa sig när det nya styret tar över.

– Det är inget vi såg i original-trilogin, de tidiga stadierna, och jag ville därför visa planeter och platser som är glada över att kriget är över och som inte förstår följderna av vad Imperiet faktiskt betyder.

"Spirituella uppföljaren till Star Wars: The Clone Wars".

Disney Plus serien The Bad Batch
Foto: Disney+.

"Star Wars: The Bad Batch" är den "spirituella uppföljaren" till "Star Wars: The Clone Wars". Några karaktärer och platser kommer att återvända, men serien introducerar även en helt ny karaktär, Omega, och frågan är vilken roll hon kommer att spela i The Bad Batch...

– Ett fascinerande förhållande utvecklas, förklarar Dee Bradley Baker. Teamet är en sluten enhet och inte vana vid att ha någon med sig.

Från Star Wars serien The Bad Batch.
Omega. Foto: Disney.

– Det är intressant med familjedynamiken, och med den emotionella kärnan blir de actionladdade scenerna starkare, säger Brad Rau. Vi spränger saker, och har kul när vi gör det (skratt), men att ha den tyngre emotionella biten gör det djupare. Att jobba med mindre karaktärer skapar även spelutrymme att utveckla dem vidare.

Dave Filoni, som har jobbat på "Clone Wars", "Rebels", "Resistance" och "The Mandalorian", har även varit med under arbetet på "The Bad Batch".

– Att få chansen att utveckla den här serien med honom är som en masterclass i "att skriva Star Wars", säger Jennifer Corbett. Eftersom det är en uppföljare till Clone Wars var det även väldigt viktigt att han var med i processen.

– Att samarbeta med honom och med Jennifer har varit fantastiskt! En dröm som har blivit sann, avslutar Brad Rau.

"Star Wars: The Bad Batch" har premiär på Disney+ imorgon och återkommer sedan med nya avsnitt varje fredag. Stay tuned för vår recension av det första avsnittet!

NÄSTA ARTIKEL