Stor intervju med Josh Peck om nya Turner & Hooch-serien

Stor intervju med Josh Peck om nya Turner & Hooch-serien

  • Disney+
16 juli 2021 kl. 18:07

Tom Hanks, oförutsägbara hundar och svampsoppa i ansiktet.

"Turner & Hooch" återvänder som serie på Disney+. I den här stora intervjun kan du läsa allt om hur det var för Josh Peck att ta över efter Tom Hanks och för Reginald VelJohnson att återvända till sin roll efter 32 år.

Det har gått 32 år sedan "Turner & Hooch" hade premiär. Nu återvänder den dynamiska duon i en serie på Disney+ med Josh Peck i huvudrollen som Scott Turner Junior. Filmtopp närvarade på en global intervju med seriens stjärnor Josh Peck, Lyndsy Fonseca, Vanessa Lengies, Brandon Jay McLaren, Anthony Ruivivar, Carra Patterson och självaste Reginald VelJohnson – och fick höra allt om arbetet bakom den.

Turner & Hooch
Anthony Ruivivar, Carra Patterson, Josh Peck, Brandon Jay McLaren och Vanessa Lengies. Foto: Disney.

Det har alltså gått 32 år sedan händelserna i originalfilmen. Scott Turner (Tom Hanks) har precis dött och lämnat efter sig sin älskade Hooch, och en trave med olösta fall och misstänkta personer, som landar rakt i knäet på hans barn Scott Junior (Josh Peck) och Laura (Lyndsy Fonseca). Nu är det upp till syskonen Turner att lösa pappa Scotts olösta fall, och samtidigt ta hand om Hooch – något som visar sig vara svårare än vad Scott Junior någonsin hade kunnat tro.

Scott Turner Junior är, liksom sin pappa, polis och lever, liksom sin pappa, ett lugnt och städat liv i en perfekt lägenhet – ett liv som, liksom pappans, vänds upp och ner när Hooch kommer innanför dörren.

– Jag försöker nog efterlikna Tom Hanks, säger Josh Peck. Han hade inte vid den här tiden hunnit göra Forrest Gump eller Philadelphia, så han har sina "Tom Hanks"-ism och sin storhet, men även sina stunder när han bara skriker rakt ut.

Turner and Hootch
Nya Turner & Hooch. Foto: Disney.

Josh känner på många sätt igen sig i rollen, då ungefär samma sak hände för honom när han fick barn.

– Det är fantastiskt hur ett djur, eller barn, kan komma in och ändra dina planer. Man ändrar sig tillsammans med dem och hittar något som man aldrig trodde var möjligt, och det är nästan alltid bättre än vad man från början trodde var ens "plan".

Oförutsägbarheten som stör ordningen och samtidigt tillför något till ens liv. Frågan är bara hur det är att jobba tillsammans med den oförutsägbarheten, att skådespela mot hundar?

– Jag älskar hundar och halvvägs igenom inspelningen var jag kär i dem allihopa och deras personligheter, säger Josh.

– Jag skulle säga att hundarna var den svåraste delen av serien eftersom de är så olika. Många gånger visste vi inte vilken hund som skulle klara av de olika sakerna, säger Lyndsy Fonseca.

– Det som förvånade mig var relationen mellan oss och hundarna, säger Vanessa Lengies som spelar hundtränaren Erica Mouniere. En hund måste känna till inspelningsplatsen mer än en skådespelare, och måste verkligen känna sig bekväm och säker. Men en hund som litar på dig kan göra alla tricks du vill, och hundarna gav en spontanitet till serien som gjorde att allting kändes fräscht. Många av sakerna var inte ens med i manus utan sådant som hundarna tog med sig till inspelningen.

Men det måste ha varit någon gång som det ändå blev lite galet?

– Det var en scen där de fick lägga svampsoppa på en av gästskådespelarnas ansikten för att hunden skulle slicka henne på kinden... jag var väldigt tacksam över att det inte var jag, säger Brandon Jay McLaren som spelar polisen Xavier Wilson.

– Jag kommer ihåg en iguanan som jag nästan råkade sätta mig på, säger Reginald VelJohnson som spelar borgmästare David Sutton.

– Jag tror att han hette Bob, inflikar Lyndsy.

"Djur adderar ett värde till allas liv".

Turner & Hooch
Stökiga Hooch. Foto: Disney.

Under inspelningarna fanns det, förutom fem olika Hooches, flera andra hundar och djur. Serien bygger på - samma sätt som filmen - relationen mellan människor och djur. Hur mycket de ger oss och vad vi ger dem.

– Djur adderar ett värde till allas liv, och jag tror att Turner & Hooch verkligen visar hur mycket värde Hooch ger åt Scotts liv, och det speglar hur det är i det verkliga livet, säger Brandon.

– Hooch pratar inte men har ändå så mycket att säga. Det är verkligen intressant och fantastiskt att titta på alla människor omkring honom som försöker att förstå vad han menar i varje avsnitt. Jag tror att serien gör ett bra jobb med att visa vad djur lär människor, säger Anthony Ruivivar som spelar polischef James Mendez.

– Det är en fantastisk blandning av något som en hel familj kan titta på, säger Josh. Det var aldrig heller ett missat ögonblick där vi försökte göra slutet med ett skratt.

Det finns många likheter med originalfilmen från 1989, men vilka är skillnaderna?

– Originalfilmen hade fem huvudkaraktärer och den här serien har många fler, säger Vanessa. Vi har även fler djur. Mer djur, mer roliga människor och mer humor kan aldrig gå fel.

– Med tolv episoder kan vi dyka ner i Reginalds gamla karaktär och var han är nu, säger Lyndsy. Det är så många fler historier eftersom vi har mer tid. Filmen handlade om Tom Hanks relation till Hooch, men serien handlar mer om hur Hooch påverkar varenda karaktär och person som han möter.

Och hur var det för Reginald VelJohnson att reprisera rollen som David Sutton efter alla dessa år?

– Det var väldigt svårt att återkomma till rollen igen, för det var så länge sedan, säger Reginald. Jag gör den från ett annat perspektiv nu, men njöt av att jobba med människorna som var med i den gamla filmen och i den nya serien.

Tom Hanks och Reginald VelJohnson i Turner & Hooch 1989. Foto: Touchstone Pictures.

Serien utspelar sig till stor del på en polisstation och handlar nästan lika mycket om Scott Juniors karriär och polisdrömmar - som hans kamp att lära sig ta hand om Hooch.

– Jag fick träna med några riktiga US Marshals inför rollen, förklarar Josh. Sedan fick jag en ride-along och se fall som behövde tas om hand, och människor som behövde tas in. Tänk dig att vara en person som blir tagen av US Marshals och sedan står Josh Peck på sidan om och tittar på... det var bisarrt, men fantastiskt.

Turner & Hooch
Foto: Disney.

Carra Patterson, som spelar poliskollegan Jessica Baxter, förberedde sig också mycket inför sin roll som US Marshal - innan hon upptäckte att hon var gravid, vilket resulterade i att de helt enkelt skrev om karaktären.

- Det kreativa teamet skrev till det till karaktären. De liksom bara, ja, US Marshals kan också ha bebisar. Frågan blev bara hur det skulle vara under inspelningarna, eftersom jag faktiskt var gravid, men det var den bästa upplevelsen. Det fanns dagar när jag var riktigt trött, men det var något med att hålla en fejkpistol och att ha en skottsäker väst som gav energi, säger Carra.

En annan viktig kvinna i Scott Juniors liv är hans syster Laura Turner, som också spelar en stor roll i Josh Pecks riktiga liv.

- Jag och Josh har känt varandra sedan vi var 14 år gamla, säger Lyndsy. Vi bodde i samma lägenhetskomplex med våra mammor och har en lång, och liknande historia med att växa upp i skådisbranschen. Det var därför väldigt enkelt att låtsas att han var min bror eftersom vi redan har den kärleken för varandra, både framför och bakom kameran. Laura och Scott tar sig an deras pappas olösta fall och skapar ett ännu starkare band till varandra.

- Att spela mot Lyndsy är som att spela mot en kvinnlig Tom Hanks, inflikar Reginald.

"Turner & Hooch" har premiär på Disney+ den 21 juli och kommer att gå i tolv episoder. Läs vår recension av de första tre här!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL