Recension: Welcome to Chippendales (säsong 1)

Kumail Nanjiani tipsar Filmtopps läsare om dolda guldkornet ur karriären

  • Disney+
Filmtopp
14 januari 2023 kl. 16:01

Redo att gå över lik

Kumail Nanjiani är aktuell med "Welcome to Chippendales" på Disney+. Filmtopps Eric Diedrichs intervjuar stjärnan som delar med sig av en personlig favorit från karriären.

På Disney+ finns nu miniserien Welcome to Chippendales att se i sin helhet. I åtta avsnitt skildras den sjövilda berättelsen om världens kanske mest berömda kompani med manliga, erotiska dansare, där det bakom den skinande, muskulösa ytan lurar droger, korruption och till och med mord.

Kumail Nanjiani är mest känd för komedier som Silicon Valley (2014-2019), The Big Sick (2017) och Stuber (2019), samt den kanske otippade rollen som superhjälte i Marvelfilmen Eternals. Här har han lagt i princip all humor åt sidan för att gestalta Somen "Steve" Banarjee, grundaren bakom Chippendales som är redo att gå över lik för framgång.

Welcome to Chippendale
Kumail Nanjiani i "Welcome to Chippendales". Foto: Disney+

Filmerna Kumail Nanjiani såg för att förbereda sig inför rollen

– Jag såg om Maffiabröder, Boogie Nights och Avlyssningen eftersom den också handlar om en man som är väldigt sluten och inte släpper in andra i sitt liv, och det var så jag såg på Steve. För mig är det roligaste med att förbereda sig inför en roll att se en massa film, säger Kumail till Filmtopp.

Rollen han gör är också många gånger träffsäker. Kumail berättar att det var långt ifrån självklart att han skulle göra den men att han såg till sin favoritskådespelare Robin Williams och hur han gick till att börja göra allt mer allvarliga roller mot slutet av sin karriär.

Portlandia
Kumail Nanjiani i "Portlandia". Foto: IFC

Delar med sig av ett dolt guldkorn till Filmtopps läsare

När vi poängterar för Kumail Nanjiani att detta är hans 91 film/TV-roll blir han förvånad.

– Vad säger du, är det verkligen sant?

Ja, så jag undrar om det finns några projekt som du är extra stolt över och som kanske inte har fått den uppmärksamhet de förtjänar. Finns det några dolda guldkorn du tycker att dina fans borde se?

–  Jag är ganska stolt över allting jag har gjort [skrattar]. Det finns alltid något att gilla med dem, även de som kanske inte riktigt blev så bra som jag hade hoppats. Vissa har kanske blivit lite förbisedda, men jag tittar inte riktigt bakåt och önskar att fler hade sett dem. När jag är klar med något så är jag klar med den. Förhoppningsvis lär jag mig vad jag behöver lära mig och tar det vidare till nästa jobb. Däremot kollar jag tillbaka på bra upplevelser jag har haft och så, men jag rör mig liksom hela tiden vidare till nästa grej. Det finns inget att tjäna på att se tillbaka och önska att saker hade gått annorlunda.

Så det finns alltså inga dolda guldkorn för dina fans?

– Okej, jag säger en sak då [skrattar]. Bland det första jag gjorde var en serie som heter Portlandia där jag fick göra några sketcher med Fred Armisen och Carrie Brownstein. Särskilt sketcherna från de första tre säsongerna är jag väldigt, väldigt stolt över. Små femminuterssketcher, men de var så kul att göra dem de blev också väldigt roliga. Jag lärde mig massor om hur man är rolig framför kameran tack vare den serien.

Med det tackar vi Kumail Nanjiani för pratstunden. "Welcome to Chippendales" finns nu att streama på Disney+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL