Kolla in trailern till Tetris-filmen – då har den premiär

Taron Egerton om Tetris-scenen han lärde sig att älska: "Kände mig fånig"

  • Apple TV+
Filmtopp
30 mars 2023 kl. 18:00

Stjärnan förvånades över resultatet

På fredag är det premiär för "Tetris" – spelfilmen där Taron Egerton gestaltar den amerikanske entreprenören som stred mot korrupta politiker i Sovjetunionen om rättigheterna till det klassiska spelet. I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs berättar han om vad som förvånade honom när han såg den färdiga filmen.

Taron Egerton är något av en personlig favorit bland Hollywoods yngre skådespelare. Med roller i titlar som Kingsman (2014), Eddie the Eagle (2015), Rocketman (2019) och Black Bird (2022) har han visat på en stor vidd med kapaciteten att både vara väldigt rolig och dödsallvarlig. Nu är han aktuell med Tetris, som har premiär på fredag. Även om den handlar om spelet med samma namn beskrivs den bäst som en politisk thriller där kampen om spelets rättigheter leder till svettiga förhandlingar mellan öst och väst.

I filmen spelar Taron Egertonhan Henk Rogers, en spelutvecklare och entreprenör som bestämmer sig för att ta Tetris till USA. Han reser till Sovjetunionen för att träffa Alexey Pajitnov – mannen som utvecklade spelet, men som har noll äganderätt eftersom allt som skapas i landet automatiskt tillfaller regeringen.

Taron Egerton om Tetris
Taron Egerton var rädd för att hans spelade över i Tetris-filmen. Foto: Apple TV+

Taron Egerton om Tetris-scenen han lärde sig att älska

När jag pratar med Taron Egerton över videolänk berättar han om arbetet med filmen och hur förvånad han är över vad som verkligen skedde när Tetris skulle få sitt globala genomslag. Jag förstår honom, när man ser Tetris är det verkligen en sanslös berättelse som flugit mig helt över huvudet. Visst, en del är så klart kryddat, men det mesta är tydligen sant.

När du såg den slutliga versionen av filmen, fanns det någon scen som kändes starkare att uppleva klippt och färdigställt än vad det var att filma det? Fanns det någon stund som växte på dig?

– Det är en riktigt intressant fråga. [Tänker efter] Det är verkligen en intressant fråga, faktiskt. Det finns några stunder som jag verkligen älskar, jag menar relationen mellan Henk och Alexey är filmens hjärta, så jag älskar verkligen när de går ut och blir fulla tillsammans efter första gången som Henk blir inbjuden till Alexeys lägenhet. De går till en aktivistfest, som ger en ett litet smakprov på vad som höll på att hända i Sovjetunionen vid den här tiden. Henk går verkligen in i detta och när vi filmade så kände jag mig rätt så fånig och var inte säker på om jag hängav mig till min insats lite för mycket, vilket jag ibland, ärligt talat, gör mig skyldig till. Men jag älskade verkligen den sekvensen och den blomstrande relationen mellan dessa karaktärer, säger Taron Egerton till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Även själva slutscenen var jag osäker på. En av de största avvikelserna från verkliga historien är att det blir en stor biljakt, som är något av en Hollywoodtouch, och jag var alltid osäker på den biten. Men jag älskade det i slutresultatet, säger Taron Egerton.

Tetris har premiär på Apple TV+ den 31 mars. Läs också vår intervju med Taron Egerton för Black Bird där han svarar på frågan om han skulle ta samma fängelse-deal som sin karaktär.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL