Recension: Platonic (säsong 1)

Seth Rogen pekar ut favoriten bland sina filmer för Filmtopps läsare

  • Apple TV+
Eric Diedrichs
24 maj 2023 kl. 12:05

"Det är en skitbra film, jag rekommenderar den"

Med komediserien "Platonic" på Apple TV+ gör Seth Rogen sin 110:e skådespelarroll och Rose Byrne sin 79:e. I ett samtal med Filmtopps Eric Diedrichs pekar stjärnorna ut de dolda favoritfilmerna som de själva är med i.

Seth Rogen är en av Hollywoods mest hårt arbetande och är just nu dubbelt bioaktuell med Steven Spielbergs rosade drama The Fabelmans och Super Mario Bros. Filmen, samtidigt som han syns i TV-rutan med History of the World: Part II Disney+ och komediserien Platonic Apple TV+. Dessutom har han nio ytterligare skådespelarroller på ingång.

Vid flera tillfällen har han arbetat med tvåfaldigt Emmy-nominerade Rose Byrne, som har medverkat i favoriter som Insidious (2010), Bridesmaids (2011), Bad Neighbours (2014) och Juliet, Naked (2018).

Platonic spelar de två platoniska vänner och den kemi de har arbetat upp under åren märks. I samband med att serien, som fick högt betyg här på Filmtopp, har premiär passar Eric Diedrichs på att fråga Hollywoodstjärnan om det finns några dolda guldkorn i deras massiva filmografier som de vilja göra ett extra slag för och lyfta fram för våra läsare.

Seth Rogen pekar ut favoriten bland sina filmer för Filmtopps läsare
Rose Byrne och Seth Rogen i Platonic. Foto: Apple TV+

Seth Rogen pekar ut egna favoritfilmen för Filmtopps läsare

Tack för all skratt ni har gett oss under åren. Sett till att ni har format min syn på humor, är jag verkligen glad över att få prata mer er. Den nya serien är skitbra, och det menar jag verkligen. Rose, detta är din 79:e produktion som skådespelare och Seth, det är din 111:e. [De skrattar] jag vet, det är galet. Men, skulle ni säga att det finns några dolda guldkorn för era fans där ute? Några projekt som inte fick den uppmärksamhet som ni anser att de förtjänar? Något ni skulle vilja göra ett slag för?

– Hm, nu gräver du djupt, säger Seth.

– Verkligen! Vet du vad, jag gjorde en film som heter Sunshine som regisserades av Danny Boyle. Utmärkt cast med Cillian Murphy och mig själv, den gjordes i början av 2000-talet, säger Rose och avbryts av en entusiastisk Seth, som inflikar:

Chris Evans [är med]! En ung Chris Evans [Seth Rogen-skratt].

– En ung Chris Evans före Captain America, Troy Garity, Michelle Yeoh, Benedict Wong, en otrolig brittisk skådespelare, Mark Strong! En otrolig cast och [filmen är] skriven av Alex Garland. Den flög under radarn och är verkligen ett riktigt coolt sci-fi-drama. Det är mitt tips!

– Riktigt bra val. Jag säger Take This Waltz, det är en film som jag tycker har fått en ny relevans. Kanske för att Sarah Polley, som precis vann en Oscar, skrev och regisserade den. Jag och Michelle Williams är med i den tillsammans och när vi gjorde press [för The Fabelmans] visste nästan ingen om att den existerade [Seth Rogen-skratt]. Folk var chockade över att höra att vi hade varit i en tidigare film tillsammans. Det är en skitbra film, jag rekommenderar den, avslutar Seth med ett stort leende.

Rose Byrne i Sunshine
Rose Byrne i Sunshine. Foto: Fox Searchlight Pictures

Detta handlar Sunshine om:

Det är år 2057. Solen håller på att dö och människans sista hopp står till besättningen på rymdfärjan Ikaros II, vars uppdrag är att väcka stjärnan till liv igen. Men när de nästan nått sitt mål bryts kontakten med jorden och uppdraget riskerar gå om intet då pressen börjar tära på astronauternas psyke...

Här kan du streama: Sunshine (2007)

Take This Waltz
Michelle Williams och Seth Rogen i Take This Waltz. Foto: Mongrel Media

Detta handlar Take This Waltz om:

Det är kärlek vid första ögonkastet när Margot möter Daniel. Men Margot är lyckligt gift med Lou, en berömd kokboksförfattare, och försöker blunda för sina känslor.

I filmen ser vi Seth Rogen som Lou, Michelle Williams som Margot och Luke Kirby som Daniel. Take This Waltz regisserades av Sarah Polley och fick ett relativt gott mottagande, även om det inte var jättemånga som såg den. I skrivande stund har den 6,5/10IMDb och 68/100 i Metascore. På Rotten Tomatoes har den 79%, vilket betyder att den är "certified fresh".

Här kan du streama: Take This Waltz (2011)

Med det tackar vi Seth Rogen och Rose Byrne för pratstunden. "Platonic" har premiär i dag på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL